איך לפתח סיבולת לקור?

סיבולת לקור היא מיומנות חשובה שיכולה לשפר את הבריאות הפיזית והנפשית שלך בצורה משמעותית. טיפולים כמו תרפיית קרח וטבילה באמבטיות קרח הפכו לפופולריים מאוד בשנים האחרונות, בזכות יכולתם לתרום לשיפור המערכת החיסונית, להגביר את תחושת האנרגיה ולסייע בהפחתת מתחים. במאמר זה נלמד כיצד לפתח עמידות לקור בצורה הדרגתית ובטוחה, ונבין איך התהליך משפיע על גופנו ועל נפשנו. אם אתם מעוניינים לשפר את הבריאות הכללית שלכם ולהרגיש חזקים יותר, המדריך הזה נכתב בעבורכם.

ב – Ice Therapy אנחנו מתמחים בתרפיית קרח ותמצאו אצלנו מגוון של סדנאות ייחודיות לשיפור הסיבולת לקור. בעזרת ליווי צמוד של מדריכים מקצועיים וטבילות באמבטיית קרח, אנחנו מסייעים ללקוחותינו להתחזק פיזית ונפשית, להתגבר על פחדים וליהנות מהיתרונות הבריאותיים של החשיפה לקור. המדריך הבא מבוסס על הידע ועל הניסיון הרב שרכשנו בתחום.

ב -Ice Therapy תמצאו מגוון סדנאות טבילה בקרח ותרגולי נשימה בשיטת וים הוף, תוכלו לחוות את אמבטיית הקרח בצורה בטוחה ונכונה, תוך קבלת הדרכה ותמיכה ממומחים בתחום. 

לקבלת פרטים נוספים אתם מוזמנים ליצור איתנו קשר >>

 

הקשר בין סיבולת לקור לבריאות הגוף והנפש

פיתוח סיבולת לקור היא לא רק תהליך פיזי, אלא בחלקה הרב היא למעשה תהליך נפשי. חשיפה לטמפרטורות נמוכות יכולה לחזק את הגוף ולהפוך אותו לעמיד יותר בפני דלקות ומחלות. הגוף לומד להסתגל לקור בצורה יעילה יותר עם הזמן, ותוך כך משפרת המערכת החיסונית את תפקודה. השפעות אלו מתבטאות לא רק ביכולת הפיזית להתמודד עם קור, אלא גם בהפחתת רמות הסטרס והמתח הנפשי. במהלך טבילה באמבטיית קרח למשל, הגוף משחרר אנדורפינים ודופמינים, מה שתורם לשיפור ניכר במצב הרוח והתחושה הכללית ולהפחתת חרדות.

פיתוח הסיבולת לקור לא תורם רק לחיזוק הגוף פיזית, אלא גם משפר משמעותית את היכולות המנטליות שלנו. כאשר אנו נחשפים לקור קיצוני, הגוף מגיב באופן טבעי בשוק פיזי, אך החלק המעניין והמשמעותי הוא כיצד המוח שלנו מתמודד עם החוויה. היכולת להישאר ממוקד ורגוע תחת תנאים קשים דורשת שליטה עצמית רבה, כוח רצון ואימון מנטלי. תרגול זה מחזק את כושר ההתמודדות הנפשי עם מצבי חוסר נוחות ומאתגר את יכולת הריכוז והרוגע שלנו.

בפועל, חשיפה קבועה לקור מלמדת את הגוף ואת המוח להתמודד עם מצבי לחץ בצורה יעילה יותר. מערכת העצבים הסימפתטית, האחראית על התגובה ללחץ, לומדת לאזן את עצמה טוב יותר, מה שמוביל לשיפור בתחושת השליטה במצבים יום-יומיים מאתגרים. כמו כן, תהליכי נשימה והרפיה שנלמדים בסדנאות נשימה, ותוך כדי החשיפה לקור עוזרים להכניס את הגוף למצב של רגיעה מבוקרת. כך, החשיפה לקור הופכת לכלי נפלא להתמודדות עם מתחים יום-יומיים, חרדות ולחץ, תוך חיזוק המודעות העצמית והחוסן הנפשי.

קבלו טעימה מסדנאות הקרח שלנו!
הצלחת בקרח?
כל השאר קטן עליך (: 

הצעדים הראשונים בדרך לפיתוח סיבולת לקור

לפני שניגשים לאתגר של טבילה במים קפואים, חשוב להתחיל את פיתוח הסיבולת לקור בצורה הדרגתית ובטוחה. חשיפה פתאומית לטמפרטורות נמוכות עלולה להוות שוק לגוף, ולכן מומלץ לבנות את התהליך בצורה איטית ומבוקרת. אחת הדרכים הפשוטות והיעילות להתחיל היא באמצעות מקלחות קרות. מקלחת קרה מאפשרת לגוף להסתגל בהדרגה לקור, בלי לסכן את הבריאות או להכניס את הגוף למצב של סטרס מוגזם.

במקום לעבור מיד למקלחת קרה לחלוטין, אפשר להתחיל בשילוב של מים קרים בסיום המקלחת החמה. לדוגמה, בתור התחלה מסיימים את המקלחת עם 30-20 שניות של מים קרירים, ולאט לאט מאריכים את הזמן בכל מקלחת, בהתאם ליכולת האישית. הגוף לומד בהדרגה להתמודד עם הירידה בטמפרטורה, המוח לומד להרגיע את מערכת העצבים, ואנו מפתחים עמידות לקור בצורה בטוחה. כמו כן, חשוב לזכור לנשום עמוק ולהירגע בזמן החשיפה למים הקרים, שכן הנשימה מסייעת למוח להירגע ולגוף להתרגל לשינוי בטמפרטורה.

פיתוח סיבולת לקור

תרגילי נשימה והתמקדות מנטלית לקראת חשיפה לקור

כמו שאמרנו בחלק הקודם, כחלק מתהליך פיתוח הסיבולת לקור, חשוב לא רק להכין את הגוף, אלא גם את המחשבה. תרגילי נשימה הם כלי חשוב להתמודדות עם קור קיצוני. שיטת הנשימה של וים הוף, לדוגמה, נעשתה שיטה פופולרית שנועדה לסייע בהכנה פיזית ומנטלית לקור. התרגילים מבוססים על נשימה עמוקה ומעגלית,. בעזרת תרגול נכון של נשימה אפשר להקטין את התחושה הלא נעימה של הקור ולשמור על רוגע וצלילות מחשבתית, גם כאשר נחשפים למים קרים או לתנאים קיצוניים אחרים. התמקדות מנטלית היא חלק מהותי בפיתוח הסיבולת לקור. תרגול מחשבתי יכול לעזור להישאר שלווים בזמן פיתוח הסיבולת, ולהפחית את הסיכוי לתגובות גופניות קיצוניות כמו היפותרמיה או לחץ מוגבר.

סדנת קרח: מה לומדים וכיצד זה משפיע על הגוף

השתתפות בסדנת קרח היא חוויה ייחודית שמיועדת לאלו שמעוניינים לקחת את פיתוח הסיבולת לקור שלהם לשלב הבא. במהלך סדנה כזו, לומדים המשתתפים טכניקות מתקדמות של נשימה, ריכוז ושליטה מנטלית, שמאפשרות לגוף להתמודד עם טבילה ממושכת במים קרים במיוחד. בסדנאות אלו ישנו ליווי מקצועי שמסייע להתגבר על החששות ולבצע את התהליך בצורה בטוחה ויעילה.

ההשפעה הפיזיולוגית של טבילה באמבט קרח משמעותית: הטבילה במי הקרח מעוררת את מערכת העצבים, משפרת את זרימת הדם ומסייעת בפינוי רעלים מהגוף. כמו כן, לאחר הטבילה נוצרת תחושת רוגע ורעננות נפשית שנובעת משחרור אנדורפינים ודופמינים – הורמונים שמסייעים להתמודד עם מתח ולחץ, ומגבירים תחושת סיפוק ורווחה נפשית. בשלב שאחרי לימוד הטכניקה וביצוע מקלחות קרות, סדנת קרח היא הבחירה הטבעית למי שמחפש חוויה מעמיקה יותר ורוצה לפתח את עמידותו לקור בצורה יסודית.

איך טבילה באמבטיית קרח מחזקת את הגוף ואת הנפש?

טבילה באמבטיית קרח היא אחת הדרכים היעילות ביותר לפתח סיבולת לקור ולהשיג יתרונות בריאותיים משמעותיים. הטבילה חושפת את הגוף לטמפרטורות קיצוניות, ועם הזמן הגוף לומד להתאים את עצמו למצב זה. אף על פי שברגעים הראשונים הגוף מרגיש שוק עקב הירידה החדה בטמפרטורה, ההשפעות ארוכות הטווח מדהימות. הטבילה מחזקת את מערכת החיסון, משפרת את זרימת הדם ומאיצה את תהליך ההתאוששות של השרירים.

ברמה המנטלית, הטבילה באמבטיית קרח היא תרגול של שליטה עצמית ושל ריכוז. היכולת להישאר רגוע תחת תנאים קשים כאלו מחזקת את הנפש ומפתחת חוסן נפשי. ככל שמתאמנים יותר, כך אפשר להישאר במים לזמן ארוך יותר, והגוף מגיב בצורה טובה יותר לשינויי טמפרטורה חדים. תרגול עקבי של טבילה באמבטיית קרח יכול להפוך לכלי עוצמתי לשיפור בריאות הגוף והנפש יחדיו.

כיצד לשמור על סיבולת לקור לאורך זמן?

פיתוח הסיבולת לקור אינו תהליך חד-פעמי. כדי לשמור על היכולת להתמודד עם קור, חשוב להמשיך ולהתאמן באופן קבוע. שילוב של מקלחות קרות ושגרת טבילות קרח יכול לשמר את היתרונות הבריאותיים ולהמשיך לחזק את הגוף ואת הנפש. ככל שמתמידים בחשיפה לקור, הגוף מסתגל בצורה יעילה יותר, והעמידות הקור נשמרת לאורך זמן.

גם אחרי שהשגת עמידות טובה לקור, מומלץ להשתתף מדי פעם בסדנאות קרח, כדי לחדד את הכישורים המנטליים והפיזיים שלך ולהמשיך ליהנות מהיתרונות של תרפיית הקרח. עם הזמן, השילוב הקבוע של חשיפה לקור בחיי היומיום יכול לשפר את איכות החיים באופן כללי, לסייע בהתמודדות עם מתחים, לחזק את הבריאות הפיזית והמנטלית, את המערכת החיסונית, להאיץ ריפוי דלקות וכאבי שרירים, ולהעלות את רמות העירנות והמוטיבציה לאורך היום ולסייע בשנת לילה טובה

לקבלת פרטים נוספי – צרו איתנו קשר ונשמח לסייע.

שאלות ותשובות נפוצות

משך הזמן משתנה מאדם לאדם ותלוי בתדירות החשיפה לקור ובעומק התרגול. לרוב, תרגול עקבי של מקלחות קרות וטבילות קרח במשך כמה שבועות יראה שיפור משמעותי בסיבולת.

תרפיית קרח בטוחה כאשר היא נעשית תחת פיקוח או בהדרגה. חשוב להתחיל לאט, להיות קשוב לגוף ולפעול בהתאם להנחיות מומחים, במיוחד למי שיש בעיות בריאותיות קודמות. כך למשל לאנשים הסובלים מבעיות לב, אפילפסיה, נשים בהריון וכאלו עם בעיות נשימה, ככל הנראה לא מומלץ, ועדיף לשוחח עם רופא לפני כן.

כן, טבילה באמבטיית קרח תורמת לשיפור ההתאוששות של השרירים, הגברת זרימת הדם, הפחתת דלקות, ושיפור הבריאות המנטלית על ידי הפחתת מתחים ושחרור אנדורפינים.

רוב האנשים יכולים להשתתף בסדנת קרח, אך חשוב לבדוק את הכשירות הבריאותית לפני כן. אנשים עם מצבי בריאות מסוימים כמו בעיות לב, לחץ דם גבוה, מחלות כרוניות, נשים בהריון ואנשים הסובלים מאפילפסיה צריכים להיוועץ עם רופא לפני השתתפות.

תרגול נשימה נכון, כמו זה שבו משתמשים בשיטת וים הוף, עוזר להרחיב את כלי הדם ולהגביר את צריכת החמצן, מה שמאפשר לגוף להתמודד טוב יותר עם הטמפרטורות הקרות ולשמור על רגיעה ועל שליטה במהלך החשיפה לקור.

אמבטיית קרח אצלנו ב – Ice Terapy נעשית בטמפרטורה שנעה בין 4 מעלות ל – 6 מעלות

מומלץ לטבול באמבט קרח בין דקה לשתי דקות, אך ככל שתתרגלו את הטבילה ותרגילו את גופכם, כך תוכלו לשהות זמן רב יותר.

הרבה שואלים אותנו, כשהם שומעים על פעילתונו, אמבטיית קרח למה זה טוב בכלל? אז חשוב לנו להגיד כי אמבטיית קרח היא כלי נהדר להרגיע את הגוף ואת הנפש, לשפר זמני החלמה והתאוששות ויש לטבילה עוד הרבה יתרונות נוספים.

כן, ישנם מחקרים מדעיים רבים המוכיחים את יעילות טיפול קרח במגוון מצבים.

מומלץ להתחיל בטבילות קצרות ולהגדיל את הזמן בהדרגה, כדי לאפשר לגוף להתרגל. חשוב להשתמש באמבטיה מתאימה ובתנאים בטוחים. אנחנו ממליצים לבצע את הטבילות הראשונות יחד עם מדריך מוסמך, או לאחר סדנת אמבטיית קרח שבה תלמדו את הבסיס מאדם מנוסה שעבר את ההכשרות הדרושות לשם כך.

זמן הטבילה המומלצת נע בין 2 ל – 3 דקות. זמן זה יכול להשתנות בהתאם לגורמים אישיים ולסבלנות לקור. ככל שתטבלו יותר פעמים, כך תוכלו להאריך את שהותכם בתוך אמבט הקרח וליהנות במהלכו. ההמלצה הרפואית היא 11 דקות שבועיות במצטבר, לא בטבילה אחת.

בוודאי. תרגילי נשימות הם חלק בלתי נפרד מהיכולת שלנו לפתח סיבולת לשהות ארוכה יותר בטמפרטורות קיצוניות, כמו אלו שמאפיינות אמבטיות קרח. הטכניקה הנפוצה ביותר היא נשימות וים הוף איטיות, נשימה ארוכה דרך האף, ושחרור כפול בזמן דרך הפה, נשימה זו נחשבת למועילה במיוחד כדי להתמודד עם הקור ומסייעות להרגיע את המערכת העצבית שלנו.

לא, הטיפול אינו מתאים לאנשים עם מצבים רפואיים מסוימים כמו בעיות לב, לחץ דם גבוה,אפילפסיה, לחץ דם גבוה, נשים בהריון ועוד.

כן, רבים משלבים אמבטיות קרח כחלק משגרת הכושר שלהם לשיפור ההתאוששות והבריאות הכללית. בשנים האחרונות התופעה שבה ספורטאים מקצועיים טובלים באמבטיות קרח, או בתאים ייעודיים של טיפולי אוויר קר, הופכת לנפוצה יותר והמחקר המדעי מראה כי אותם ספורטאים נהנים מזמני החלמה מהירים יותר מאשר מקביליהם שלא משתמשים בשיטה זו.

חשוב לבצע את הטבילה בסביבה בטוחה, להקפיד על זמני טבילה מתונים, ולהיות בליווי של אדם נוסף. במקרים מסוימים, יש להתייעץ עם מומחה או רופא לפני תחילת הטיפול. אצלנו ב – Ice Therapy ישנו מדריך מוסמך ומנוסה אשר מלווה כל טבילה וטבילה, ואותו מדריך אף יסייע לכם בשלבי ההכנה, בזמן הטבילה ולאחריה.

וים הוף, הידוע גם כ – "איש הקרח", הוא אתלט הולנדי ומורה לשיטת נשימה וסיבולת לקור, שעשתה את שמו ידוע בעקבות יכולתו המדהימה להתמודד עם טמפרטורות קיצוניות, וים הוף, שבר 28 שיאי גינס כאשר הוא מעניק את הקרדיט לביצועים העל אנושיים שלו לשיטה שפיתח. השיטה מכונה "שיטת וים הוף", המשלבת נשימה מיוחדת, חשיפה לקור וריכוז מנטלי. על פי שיטה זו ניתן להגביר את היכולת שלנו לשלוט במערכת העצבים ובמערכת החיסונית, ועל ידי כך היא גם מעניקה יתרונות רבים לבריאותנו. הקשר שלו לאמבטיות קרח נעוץ בשילוב הטכניקות שפיתח להתמודדות עם חשיפה לקור, שהופכות את החוויה לפחות קשה וליותר משחררת, תוך עידוד תחושת השליטה והסיבולת לטמפרטורות נמוכות.

לימור קרני

אמא ל-4 גרה בשמשית עמק יזרעאל. בעלת תואר שני בעבודה סוציאלית קלינית התמחות בטראומה, תואר שני במנהל עסקים. מאמנת מנטלית לספורטאים ומטפלת בביופידבק. בוגרת קורס מדריכי ICETHERAPY.

ג'ני גיטלבנד

פסיכותרפיסטית גופנית, מאמנת סופרוויזרית על בסיס שלושת העקרונות. במעבר מאורח חיים של שחיקה סטרס ועומס גבוה— לחיים וקריירה מלאי משמעות טעם וחיוניות.

סילבוס לקורס הכשרת מדריכים/מטפלים
בשיטת ICE THERAPY


מטרת הקורס
להכשיר מדריכים/מטפלים להנחיית תכנים וליווי א.נשים בשיטת Ice Therapy בהתאמה לקהילה הישראלית ולאתגרים העומדים בפניה, הקורס יכלול בתוכו מגוון כלים ייחודיים שנאספו בקפידה למכלול טיפולי יעיל ואפקטיבי: חשיפה לקור, נשימה מודעת, תקשורת חדשה מול כאב, שליטה במערכת העצבים, תנועה וחיבור לגוף, חשיפה לשמש, מדיטציה, התבוננות, חיזוק מנטלי ושינוי דפוסי מחשבה.

מבנה הקורס
90 שעות אקדמיות סה"כ.
עשרה מפגשים אחד בשבוע, כל מפגש 7 שעות אקדמאיות.
עוד 20 שעות אקדמאיות בתכנים דיגיטליים.

תנאי קבלה (לא חובה, כל מקרה יבדק לגופו)
ניסיון בהנחיית קבוצות או יחידים.
תרגול פעיל של חשיפה לקור ותרגולי נשימה חצי שנה ומעלה.
בעל תעודת עזרה ראשונה בתוקף-ניתן לבצע במהלך הקורס.
ראיון אישי ובדיקת התאמה.

תנאים לקבלת תעודה
השתתפות במעל 80% מהשיעורים.
ציון עובר בסוף הקורס.

תאריכי הקורס ומיקום
חודשיים וחצי | מפגש שבועי קבוע בימי שלישי בין 16:00-22:00
שיעור ראשון – 28/1/25 | שיעור אחרון – 1/4/25
מיקום – ספא הקרח ICETHERAPY יצחק ויטנברג 4 תל אביב.

נקודות חשובות
– ייתכנו שינויים במועד פתיחת/סיום הקורס
– פתיחת הקורס מותנית במספר מינמאלי של 10 משתתפים
– מספר המקומות בקורס מוגבל ל 18

מפגש 1 – 28.1.25:
הצגת תכנית הקורס, ציפיות ונהלים – 1 ש"א
סבב הכרות – הכרות עם משתתפי הקורס – 1 ש"א
הפסקה
פרוטוקול סדנת אייסטרפי – 1 ש"א
הסבר ותרגול מיינד סט – 1 ש"א
הפסקה
הסבר ותרגול נשימות – 1 ש"א
הסבר ותרגול טבילה באמבטיית הקרח – 1 ש"א
שיתופים ותרגולי בית – 1 ש"א

מפגש 2 – 4.2.25:
אפקט ההורמסיס –  0.5 ש"א
תרגולי נשימות בתרבויות בעולם, וסוגי נשימה שונים: ריברסינג, טומו, די.אמ.טי , כח, פרנה יאמה, צלילה חופשית ועוד – 1 ש"א
היסטוריה של טבילות במי קרח בעולם – 0.5 ש"א
הפסקה
תרגול נשימות שונות – 1 ש"א
תרגול אמבטיות קרח מתקדמת – 1 ש"א
הפסקה
תועלות הנשימה וטבילה במי קרח – 1 ש"א
מחקרים מדעיים על השפעות הנשימה, השפעות מי הקרח ותנועה – 1 ש"א
תרגולי בית – 1 ש"א

מפגש 3 – 11.2.25:
מיינדסט- דפוסי מחשבות, אפקט הפלסיבו, צליחת אתגרים וצמיחה מנטלית – 1 ש"א
תרגיל כתיבה: כוונות לקורס, גישה אפקטיבית לאתגרים – 0.5 ש"א
חשיפה לשמש בזמן מדיטציה – 0.5 ש"א
הפסקה
תרגול נשימות בדגש על דפוס מחשבה, פוקוס בהתבוננות פנימה – 1 ש"א
כניסה לקרח בדגש על דפוס מחשבה, פוקוס בהתבוננות פנימה – 1 ש"א
הפסקה
אתגר תנועתי בדגש על דפוס מחשבה, פוקוס בהתבוננות פנימה – 1 ש"א
טבילה שניה ארוכה יותר  – 1 ש"א
תרגולי בית – 1 ש"א

מפגש 4 – 18.2.25:
אומנות ההרצאה – עמידה מול קהל  – 1 ש"א
סטורי טלינג – בניית סיפור אישי, עמידה מול קהל – 1 ש"א
הפסקה
תרגול נשימות בהנחיית חניכים – 1 ש"א
כניסה לאמבטיות קרח בהנחיית החניכים – 1 ש"א
הפסקה
כלי הדם ומערכת הנשימה – 1 ש"א
יתרון שיטת החמצן – 1 ש"א
תרגולי בית – 1 ש"א

מפגש 5 – 25.2.25:
אנטומיה של מערכת הנשימה – 1 ש"א
היפרוונטילציה היפרקפניה – 1 ש"א
הפסקה
תרגול נשימות בהנחיית חניכים – 1 ש"א
כניסה לאמבטיות קרח בהנחיית החניכים – 1 ש"א
הפסקה
מבנה מערכת העצבים – 1 ש"א
המכניקה של הנשימה – 1 ש"א
תרגולי בית – 1 ש"א

 

מפגש 6 – 4.3.25:
סכנה בתרגול ומניעתן – 2 ש"א
הפסקה
תרגול נשימות בהנחיית חניכים – 1 ש"א
כניסה לאמבטיות קרח בהנחיית החניכים – 1 ש"א
הפסקה
תחמוצת הפחמן – 1 ש"א
דפוסי נשימה – 1 ש"א
תרגולי בית ותרגולי סטאז' – 1 ש"א

מפגש 7 – 11.3.25:
מפגשים טיפוליים ובניית תהליך אישי – 1 ש"א
מצבים רגשיים של מטופלים/משתתפים – 1 ש"א
הפסקה
תרגול נשימות בהנחיית חניכים – 1 ש"א
כניסה לאמבטיות קרח בהנחיית החניכים – 1 ש"א
הפסקה
הבנת טראומה והשפעותיה במצבי חשיפה לקור – 1 ש"א
כלים מעשיים לעבודה עם טובלים המתמודדים עם טראומה – 1 ש"א
תרגולי בית ותרגולי סטאז' – 1 ש"א

מפגש 8 – 18.3.25:
איסורי טבילה, התמודדות עם מקרים חריגים – 1 ש"א
בטיחות וביטוח – 1 ש"א
הפסקה
פרוטוקולים שונים לקבוצות מתרגלים שונות – לוחמים -הכנה לקראת פעילות/חזרה לשיגרה, תסמונות אוטואמיוניות – 1 ש"א
עבודה עם נפגעי פוסט טראומה/נפגעי נפש – 1 ש"א
הפסקה
תרגול נשימות בהנחיית חניכים – 1 ש"א
כניסה לאמבטיות קרח בהנחיית החניכים – 1 ש"א
תרגולי בית ותרגולי סטאז' – 1 ש"א

 

מפגש 9 – 25.3.25:
חזרה למבחן העיוני – 2 ש"א
הפסקה
תרגול נשימות מתקדם – 1 ש"א
כניסה לאמבטיות קרח אתגר מתקדם– 1 ש"א
הפסקה
מבחן עיוני – 2 ש"א
תרגולי בית ותרגולי סטאז' – 1 ש"א

מפגש 10 – 1.4.25:
איך ליישם את מה שלמדנו ולהצליח בתחום – 1 ש"א
מיתוג ושיווק פעילויות – 1 ש"א
הפסקה
תרגיל מסכם לקורס – סשן נשימות מיוחד – 1 ש"א
תרגיל מסכם לקורס – טבילה מאתגרת באמבטיית קרח – 1 ש"א
הפסקה
מעגלי שיתוף על התהליך האישי והקורס – 1.5 ש"א
חלוקת חולצות מדריכים וברווזונים (לזכרו של עילי ברעם ז"ל) – 1.5 ש"א

להשלמת הקורס יש לבצע סטאז' הבנוי מ:
5 מפגשים אישיים
3 קבוצות קטנות עד 8 משתתפים
2 סדנאות גדולות, בליווי למדריך מוסמך אשר מנחה סדנה לקבוצה גדולה מ 10 משתתפים.

*** בסיום הסטאז, תינתן האופציה לכיסוי הביטוחי.
*** בוגרים מצטיינים שיעמדו בכל תנאי הקורס ויביעו רצון, יוזמנו להשתלב בצוות ICETHERAPY
ולקיים סדנאות ברחבי הארץ ובכך לצבור ניסיון וידע.

נתנאל עטיה

עוס קליני, מטפל גוף נפש,
מלווה תהליכי צמיחה והתפתחות.
מייסד שיטת הורמיסיס.
לנכוח, לנשום ולהירפא מתוך הכאב.

ארי גיטלבנד

ארי גיטלבנד, בן 41, בעל, אבא לליאה ויונתן. מייסד freezone- מעבדה להעצמת היכולות והביצועים הספורטיביים. מדריך מוסמך של שיטת ווים הוף. מדריך מוסמך לשיטת oxygen advantage.

יפתח שביט

בן 38 אבא ל 3
חוקר נשימה ותודעה, מתעסק בנושאים מגוונים-
פרמדיק, צולל חופשי, סקיפר, צלם, איתור חילוץ והצלה במצבי קיצון נפשיים וסביבתיים. קצין במילואים ביחידה מיוחדת, מתעניין ומעמיק בפיזיולוגיה מאחורי שיטת ווים הוף כמו כן גם בצד המנטלי.

פיליפ הלפרט

בעל תואר ראשון ושני במדעי החינוך הגופני עם מיקוד ביציבה, ביומכניקה וקינזיולוגיה. מאמן יכולת גופנית של נבחרת ישראל פראלימפית לחתירה. מלווה ספורטאים מענפים שונים בהכנתם לתחרויות שיא. בעל הכשרה נרחבת בטכניקות טיפול מנואליות. מדריך יוגה מוסמך. מאמן לאורח חיים בריא מטעם CHEK Institute. רכז מסלול ספורט-תרפיה (Athletic Trainer) וקורס מדריכים לאימון פונקציונלי. מרצה, בעל וותק של מעל 15 שנה בקמפוס שיאים ובמכללת וינגייט-לוינסקי (מגמת טיפוח היציבה). במסגרת המילואים, יועץ בתחום הכנה גופנית של לוחמים ביחידות מובחרות

אורלי שוקרון

בוגרת תוכנית המאמנים בשיטת סאטיה.
מנחת קבוצות מדיטציה מיינפולנס ודהרמה.
מאמנת להתפתחות מנטלית בשיטת CWT הסמכה של ISSP.

אור מלכה

בוגרת קורס מדריכי ICE THERAPY
מדריכת פילאטיס, פיזיוטרפיה לשיקום ספורטאים, מדריכת ריקוד.

טל אפל

החלום שלי הוא לעזור לאנשים להרגיש טוב יותר ולחיות חיים טובים, מאושרים ובריאם יותר. אני מאמין ששיטת ווים הוף (WIM HOF METHOD) היא כלי מדהים ודרך מדהימה לעשות את זה.

אני מדריך למיינדפולנס ומדיטצייה. הם חלק משמעותי מהכלים שבהם אני משתמש בהדרכה. אני רואה בכלים האלו קשר חזק בהובלת תהליכים, מציאת איזון וחיבור אמיתי ועמוק פנימה.

בשבילי, רפואת הקרח היא לא רק דרך להעביר ידע או תוכן, אלא לקחת אדם מנקודה מסויימת ולעבור איתו יחד איזושהי דרך, כאשר הוא זה שמכתיב אותה.

יונתן למברט

מתוגרר בירושלים בירת ישראל.

מדריך מוסמך לטבילה בקרח לפי שיטת ווים הוף המשלבת נשימות וטבילה במי קרח. מעביר סדנאות ברחבי הארץ למגוון רחב של קהלים בגילאים ורקעים שונים.
מדריך ומטפל באומנות לחימה בסגנונות קונג פו וטאי צ'י.

יפתח שביט

בן 38 אבא ל 3
חוקר נשימה ותודעה, מתעסק בנושאים מגוונים-
פרמדיק, צולל חופשי, סקיפר, צלם, איתור חילוץ והצלה במצבי קיצון נפשיים וסביבתיים. קצין במילואים ביחידה מיוחדת, מתעניין ומעמיק בפיזיולוגיה מאחורי שיטת ווים הוף כמו כן גם בצד המנטלי.

אופיר סרוסי

מדריך שיטת וים הוף מוסמך, מאמין במקצועיות, והעברת חויה יוצאת דופן בסדנאות שלי, בתמיכת ממצאים מדעיים עדכניים ביותר על היתרונות של הנשימה וטבילה במי קרח. מפיק סיפוק גדול להעצים אנשים ולהעניק להם כלים משמעותיים להתמודדות עם לחץ וחרדה.

פרנסיס קרוצו'ק

מדריך של שיטת וים הוף ונשימה מודעת. חוקר את עולם הנשימה והיוגה מעל 10 שנים.

 הביא את התחום של החשיפה לקור לציבור הרחב בישראל וב- 6 שנים האחרונות לימד אלפי אנשים את שיטת וים הוף.

מאמין שהמפתח למערכת העצבית היא מערכת הנשימה שלנו.  יש לנו את הכלים להשפיע באופן מודע עליהם.

מרצה ומביא ידע עתיק בזווית מדעית, מרעננת ונגישה לקהל הרחב

דביר רוזן

בעשורים האחרונים חוקר תנועה, נשימה, תודעה, אנרגיית חיים וחשיפה לקור. מנכ"ל ומייסד שיטת ICE THERAPY המשלבת מגוון כלים שהוכחו כיעילים לשיפור המצב הנפשי והפיזי, המביאים לבניית חוסן בריאותי והתמודדות טובה יותר עם מצבי לחץ על כל סוגיו. בוגר קורס מדריכי וים הוף בינלאומי בפולין. ממובילי פרוייקט "קור רוח" לזכרו של עילי ברעם, למען לוחמי צה"ל, מפונים וניצולי ה 7.10. מתמחה בלהעביר מטופלים תהליך מעצים, מרפא ושיפור המצב המנטלי לאורך זמן.

מפיק אירועים ופסטיבלים, יוצר סדנאות מקוריות בעולמות הרוח. מראשוני רקדני הברייקינג בישראל, כוריאוגרף,  יו"ר וועדת הברייקינג ושופט בינלאומי לברייקינג כענף ספורט אולימפי.

"אני מאמין ששיטת ICE THERAPY היא מהפכת הבריאות של הדור החדש, ואני רואה בפעילות שלנו שליחות גדולה שמייטיבה עם כלל האוכלוסייה. בכל פעם מחדש, אני נוכח כי ביכולתנו להפעיל את מנגנוני הריפוי הפנימיים באמצעות כלים יעילים ופשוטים."

הצהרת נגישות

הנגשת אתר לאנשים עם מוגבלויות

אנו מייחסים חשיבות עליונה להתאמת אתר האינטרנט שלנו לגולשים עם מוגבלות פיזית, קוגניטיבית וחושית, מתוך השקפה לפיה יש לאפשר לכל בני האדם הזדמנות שווה ונגישות.
אנו משקיעים משאבים רבים בהנגשה של האתר, על מנת לאפשר למרבית האוכלוסייה לגלוש לשירות ולמידע בו בנוחות וליהנות מהשירותים ומהתכנים המתפרסמים בו.

תהליך ההנגשה כולל בין השאר שיפור בנושאים הבאים:

▪ ניווט פשוט וברור בתוך ובין דפי האתר גם בעזרת המקלדת בלבד
▪ אפשרות לשינוי גודל הגופן בכל דפי האתר עד 200% והמשך ניווט ללא קושי
▪ תצוגה ברורה של רכיבי האתר
▪ התאמה לדפדפנים שונים
▪ התאמה לעבודה ברזולוציות שונות
▪ אפשרות להצגת עמודים בצבעים הנגישים לכבדי ראייה ועיוורי צבעים כלומר טקסט כהה על רקע בהיר במידת הצורך
▪ הנגשת טפסי האתר על מנת לאפשר שימוש קל ופשוט לבעלי מוגבלויות
▪ מנגנון לעקיפת התפריט הראשי
▪ הוספת טקסטים חלופיים לתמונות

סוג הנגישות באתר האינטרנט שלנו:

האתר מונגש ע”פ הנחיות הנגישות בתקן הישראלי 5568 ונעזר בהנחיות הנגישות באתרים הבנויים בפלטפורמת wordpress.
האתר מונגש לרמה AA של הארגון הבינלאומי העוסק בתקינה ברשת.
Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) 2.0

נציין כי למרות מאמצנו להנגיש את כל דפי באתר, ייתכן ויתגלו חלקים ספציפיים באתר שאינם נגישים.
אנו ממשיכים במאמצים לשפר את נגישות האתר כחלק ממחויבותנו ורצוננו לאפשר בו שימוש עבור כלל האוכלוסייה כולל אנשים עם מוגבלויות.

נשמח לעמוד לשירותך בכל בקשה לקבלת מידע או הצעות לשיפור.
לפניות בנושא נגישות ניתן לפנות לדביר רוזן :
מייל – dvir@s-a-p.co.il
טלפון – 054-487-9976

לעי לחי לחי לחי לחי לחי לחי לח ילחי לחע ליע חיע חי עלעי לחי לחי לחי לחי לחי לחי לח ילחי לחע ליע חיע חי עלעי לחי לחי לחי לחי לחי לחי לח ילחי לחע ליע חיע חי עלעי לחי לחי לחי לחי לחי לחי לח ילחי לחע ליע חיע חי עלעי לחי לחי לחי לחי לחי לחי לח ילחי לחע ליע חיע חי עלעי לחי לחי לחי לחי לחי לחי לח ילחי לחע ליע חיע חי עלעי לחי לחי לחי לחי לחי לחי לח ילחי לחע ליע חיע חי עלעי לחי לחי לחי לחי לחי לחי לח ילחי לחע ליע חיע חי עלעי לחי לחי לחי לחי לחי לחי לח ילחי לחע ליע חיע חי עלעי לחי לחי לחי לחי לחי לחי לח ילחי לחע ליע חיע חי עלעי לחי לחי לחי לחי לחי לחי לח ילחי לחע ליע חיע חי עלעי לחי לחי לחי לחי לחי לחי לח ילחי 

לחע ליע חיע חי עלעי לחי לחי לחי לחי לחי לחי לח ילחי לחע ליע חיע חי עלעי לחי לחי לחי לחי לחי לחי לח ילחי לחע ליע חיע חי עלעי לחי לחי לחי לחי לחי לחי לח ילחי לחע ליע חיע חי עלעי לחי לחי לחי לחי לחי לחי לח ילחי לחע ליע חיע חי עלעי לחי לחי לחי לחי לחי לחי לח ילחי לחע ליע חיע חי ע

דילוג לתוכן