התקשרו: 072-3941424

האם פעם שאלתם את עצמכם מדוע ספורטאים מקצועיים טובלים באמבטיות קרח לאחר מאמץ פיזי? או מה הקשר בין טבילה במים קרים לבין תחושת הרעננות והחיוניות שאוחזת בנו לאחר טבילה שכזו? בשנים האחרונות טבילה באמבט קרח הפכה לאחת השיטות הפופולריות ביותר בעולם הספורט והבריאות, ולא רק בגלל היתרונות הגופניים המובהקים שהן מציעות, אלא גם בשל ההשפעה הנפשית החיובית שהן מעניקות. במאמר זה, נצלול ונחקור את התופעה שנקראת אמבטיית קרח, נבין את המדע מאחוריה, ונבחן כיצד אפשר ליישם את הטיפול בצורה הטובה ביותר לטובת בריאותנו ואיכות חיינו.

לאחר שנחשף אל העולם המרתק של אמבטיית קרח, נביא לכם גם טיפים לטיפול במי קרח, ובמיוחד עבור אלו שחושבים לבצע את הטבילה הראשונה שלהם!

אצלנו ב – Ice Therapy, מגוון סדנאות טבילה בקרח ותרגולי נשימה בשיטת וים הוף, תוכלו לחוות את אמבטיית הקרח בצורה בטוחה ונכונה, תוך קבלת הדרכה ותמיכה ממומחים בתחום. 

לקבלת פרטים נוספים אתם מוזמנים ליצור איתנו קשר >>

 

מסע בזמן: גילוי הכוח הרפואי של אמבטיית קרח בהיסטוריה

השימוש בטיפולי קרח, ובפרט באמבטיות קרח, קיים כבר אלפי שנים. עדויות היסטוריות מצביעות על שימוש בטכניקה זו עוד בתרבויות עתיקות רבות, החל ביוון העתיקה ומצרים, דרך יפן ועד צפון אירופה. אפשר למצוא לכך אזכורים למשל בכתביו של היפוקרטס, "אבי הרפואה", אשר תיאר את השימוש במים קרים לטיפול בפציעות ובדלקות, או את הרופא היווני המהולל – גלנוס, אשר המליץ על טיפול באמבטיית קרח לשרירים ולהקלה על חום. לצד זאת, במצרים העתיקה השתרשו טיפולי הקרח עוד יותר והורחבו לטיפול במגוון רחב של מצבים רפואיים כולל כאבים, דלקות ואפילו כטיפול נגד דיכאון.

לאורך השנים הפופולריות של טיפולי קרח נמשכה, ובמקרים מסוים כמו אצל הסמוראים, היא אף נהייתה סממן לאומץ ולכושר סיבולת. לאורך כל ימי הביניים והמאות שהגיעו לאחר מכן, אמבטית קרח שימשה את האנושות לטיפולי בפציעות ובדלקות, אך במקביל התחדדה ההבנה כי כוחו של הקור הוא עמוק יותר ובאפשרותו לטפל גם במצבים נפשיים, במיגרנות ובכאבי גב. ככל שהמדע החל להתפתח, כך החלו לחקור בצורה מדויקת את השפעות טיפולי הקרח, ומחקרים אלו הוכיחו בצורה שאינה משתמעת לשני פנים כי טיפולי קרח מפחיתים דלקות, כאב ונפיחויות, ומשפרים את זרימת הדם.

בשנים האחרונות, בעקבות תרומתו של איש הקרח ההולנדי, וים הוף, טיפולי הקרח נעשו נפוצים יותר ויותר. הוף ידוע ביכולתו הפנומנלית לעמוד בטמפרטורות קיצוניות, ולטענתו טיפולי הקרח מחזקים את המערכת החיסונית ומשפרים את בריאות הנפש. בזכות פיתוח של שיטת נשימות וים הוף, והשיפורים הטכנולוגיים שהביאה איתה המאה ה – 21, כל אחד ואחת יכולים כיום ליהנות מהטוב שמציעה אמבטיית קרח. 

יתרונות ותועלות של אמבטיית קרח

אנו חיים כיום בעולם שבו לחץ הוא חלק בלתי נפרד מחיינו. אז איך אפשר להתמודד עם הלחץ היומיומי  שמשפיע על כולנו?
כאן בדיוק נכנסת לתמונה אמבטיית הקרח, עם היכולת המדהימה שלה לשפר את איכות חיינו במגוון דרכים. ראשית, אמבטיית קרח מסייעת בהפחתת דלקות וכאבים. זהו יתרון עצום לספורטאים שמחפשים דרך להתאושש מהר יותר לאחר אימון קשה. אך לא רק ספורטאים נהנים מכך. כל אחד מאיתנו, ביום יום יכול להרגיש את ההקלה המיידית שמביאה אמבטיית קרח לשרירים תפוסים ולגוף עייף. כמו כן, בשנים האחרונות מפורסמים מחקרים שמראים כי טיפולי קרח יכולים לשפר את איכות השינה שלנו. 

ֿלאחר טבילה במים קרים, גופנו עובר תהליך של הרגעה והפחתת טמפרטורת הליבה, מה שמקדם שינה טובה ומרגיעה. עבור רבים מאיתנו, שיפור איכות השינה יכול להיות משמעותי ביותר לאיכות החיים הכללית שכן מחסור בשינה הוא אחד הגורמים הראשיים לחרדות ולדיכאון.

לא פחות חשוב מהתועלות שמנינו עד עתה היא ההשפעה של אמבטיית קרח על המערכת החיסונית שלנו. החשיפה לקור מגבירה את ייצור תאי הדם הלבנים בגופנו, ובכך היא מחזקת את המערכת החיסונית ומעלה את יכולתנו להתמודד עם מחלות ונגיפים. זהו יתרון נוסף שאנו כל כך זקוקים לו, בעיקר בימים אלו.

להלן פירוט של כמה מהיתרונות הבולטים ביותר שיש לאמבטיית קרח להציע:

לסיכום, אמבטיית קרח היא לא רק שיטה להתאוששות פיזית אלא גם אמצעי לשיפור הבריאות הנפשית והגופנית. ממחקרים עולה כי השילוב של חשיפה לקור בשילוב עם תרגולי נשימה מסייע להתמודד עם אורח החיים המודרני, אשר מלווה בלחץ ובמתח, וכי הם מסייעים לשמור על איזון נפשי וגופני. ב – Ice Therapy, תוכלו לחוות את כל אלה במקום אחד, בהנחיית מומחים ובסביבה בטוחה ומקצועית. 

מדריך אמבטיות קרח

תועלות של אמבטיית קרח: הבסיס המדעי

כפי שאמרנו, אמבטיית קרח מציעה שלל יתרונות נפלאים, כאשר כל אחד מהם מבוסס על מחקרים ונתונים מדעיים. בואו נצלול לעומק ונבחן כמה מהמרכזיים שבהם והמחקרים התומכים בהם:

כיצד לבצע אמבטיית קרח: המדריך המלא

לפני שנמשיך ונצלול עמוק יותר אל העולם המרענן של אמבט הקרח, חשוב לדעת איך לבצע אותן נכון ובצורה בטוחה. אמבטיית קרח, כמו כל טיפול, דורשת ידע והבנה של הגוף ושל התהליכים שהוא עובר בעת הטבילה. אצלנו ב – Ice Therapy, אנו מבינים את החשיבות של ליווי מקצועי ובטוח, ולכן אנו מספקים את כל המידע וההדרכה הנדרשים. חשוב לציין כי טיפולי קרח אינם מתאימים לכל אדם, וכי יש להתייעץ עם רופא לפני תחילת טיפול אם קיימים מצבים רפואיים מיוחדים. אם אתם סובלים ממחלות לב וכלי דם, בעיות נשימה או רגישות לקור, יש להימנע מטיפול באמבטיית קרח.

אמבטיות קרח הן טיפול פשוט ויעיל שמשפר את הבריאות. הן יכולות לסייע במגוון מצבים רפואיים, לשפר את הביצועים הספורטיביים, להגביר את תחושת החיוניות ואיכות החיים, אך לפני שנכנסים וטובלים במים קפואים חשוב להבין כיצד עושים זאת בצורה נכונה.

שימו לב כי המדריך המפורט כאן למטה הוא מדריך עבור שימוש באמבטיית קרח ביתית, אך אם זוהי הטבילה הראשונה שלכם במים קפואים מומלץ לא לבצע אותה לבדכם בביתכם, אלא להגיע לסדנת אמבטית קרח כדי ללמוד על השיטה ועל טכניקות הנשימות הנכונות שיסייעו לכם להישאר בתוך אמבט הקרח לאורך זמן, כמו כן ליווי המקצועי של מדריך מוסמך לשיטת וים הוף עוזר מאד לצלוח את האתגר ולעבור חוויה חיובית בטבילה במי קרח.

מעוניינים להתנסות בטיפול בפעם הראשונה? אתם מוזמנים ליצור איתנו קשר לכל הפרטים >> 

להלן השלבים לטיפול אמבטיית קרח:

ב – Ice Therapy אנו דואגים שכל סדנא תתקיים תחת מעקב והדרכה מקצועית של מדריך מוסמך ומנוסה. אנו מזמינים אתכם ואתכן לבוא ולנסות, לחוות בעצמכם את אמבטיית הקרח, ולקחת חלק במסע לשיפור הבריאות והאיכות של חייכם.

מקלחת קרח: פתרון פשוט ונגיש לשימוש ביתי

מקלחת קרח יכולה להיות אלטרנטיבה פשוטה ויעילה לאמבטיית קרח, במיוחד למי שמחפש דרך קלה לשלב טיפולי קרח בשגרה היומית שלו. מקלחת קרח מאפשרת לכם ליהנות מכל הטוב של  חשיפה לקור, כמו שיפור זרימת הדם והפחתת דלקות, בלי הצורך בהכנות מורכבות או בציוד מיוחד. כל מה שצריך הוא להתאים את הטמפרטורה של המים במקלחת הביתית שלכם לרמת קור נוחה ולהתחיל בטיפול. התהליך מהיר ופשוט: התחילו עם מים פושרים, ובהדרגה הורידו את הטמפרטורה עד שהמים יהיו קרים. שהו במקלחת הקרח בין דקה ל – 3 דקות, או בהתאם לרמת הנוחות שלכם. המקלחת הקרח היא פתרון אידיאלי לרענון ולהתאוששות לאחר פעילות גופנית או להפחתת מתח בסוף יום ארוך, והיא יכולה להשתלב בקלות בשגרת החיים שלכם, תוך שמירה על כל מה שמעניקים טיפולי הקרח.

להלן השלבים לטיפול אמבט קרח:שימושים של אמבטיית קרח ברפואה, ספורט, ותחומים נוספים

אחד היישומים המעניינים של אמבטיות קרח הוא בתחום השיקום והטיפול הפיזיותרפי. אמבט קרח יכול לסייע בהחלמה מהלם ומפציעות ספורטיביות, להפחית כאבים ונפיחות לאחר ניתוחים, ואף לשפר תנועתיות במצבים של שיתוק או חוסר תנועה. הטמפרטורה הנמוכה מאטה את זרימת הדם לאיבר הפגוע ובכך מפחיתה דלקות ונפיחויות. מחקרים אף מצאו כי אמבטיית קרח יכולה לסייע בהתמודדות עם דיכאון וחרדה. חשיפה לטמפרטורות נמוכות משרה תגובה שמעלה את רמות הורמוני הלחץ בגוף, מה שעשוי להקל על תסמינים של הפרעות נפשיות.

עם זאת, יישומים מהפכניים יותר נמצאים כיום בתהליכי במחקר – כגון שימוש באמבט קרח להאטת תהליכי הזדקנות ושיפור אורך החיים. מחקרים בבעלי חיים הראו כי חשיפה לטמפרטורות נמוכות יכולה להאריך את תוחלת החיים באופן משמעותי. אם יימצאו תוצאות דומות בבני אדם, ייתכן שנראה שימוש נרחב יותר באמבטיות קרח כחלק משגרת הטיפול העצמי. עד אז, הנה כמה מהשימושים הנפוצים והייחודיים של טיפולי קור וקרח.

בתחום הפסיכולוגיה והרווחה הנפשית:

בתחום האסתטיקה והיופי:

כפי שאפשר לראות, הטבילה בקרח היא לא רק כלי להתאוששות פיזית או לטיפול בפציעות. היא מציעה מגוון רחב של תועלות הכוללות שיפור בבריאות הנפש, טיפוח העור, ואף תרומה לרווחה רוחנית ומדיטטיבית. אצלנו ב – Ice Therapy, מציעים ללקוחותינו גישה הוליסטית שמשלבת את כל היבטים אלה, תוך דגש על בטיחות והתאמה אישית של הטיפול לצרכים הייחודיים של כל אדם.

בטיחות קודמת לכל: סיכונים אפשריים והגבלות שצריך להכיר בשימוש באמבטיית קרח

כמו לכל דבר בחיים, גם לטיפולים באמבטיית קרח יש צדדים אחרים שצריך לדעת. אצלנו ב – Ice Therapy אנו דואגים תמיד להדגיש גם את ההיבטים הבטיחותיים ולהסביר ללקוחותינו מתי ולמי מתאים פחות לבצע טיפולים שכאלו. חשוב לזכור כי למרות כל מה שסיפרנו לכם על אמבטית קרח עד כה, ישנם גם כמה סיכונים שצריך להכיר. 

ראשית דבר, חשוב להימנע משימוש באמבטית קרח אם יש לכם בעיות בלב, או בכלי הדם, ללא המלצה רפואית. חשיפה ממושכת לטמפרטורות נמוכות עשויה לגרום להתכווצויות בכלי הדם ולהחמרת בעיות קיימות הקשורות למחזור הדם. שהייה ממושכת מדי במים קרים מאוד עלולה לגרום להיפותרמיה – ירידת טמפרטורת הגוף מתחת לטווח התקין. זאת במיוחד אצל ילדים, קשישים וחולים כרוניים. לכן חשוב להגביל את משך השהייה באמבטיית קרח ל – 2-4 דקות, ולהימנע משימוש יתר.

להלן כמה מהסיכונים האפשריים:

אם אתם מעוניינים להתחיל טיפולי קרח, אך לא יודעים אם הדבר מומלץ בעבורכם, מומלץ להתייעץ עם רופא לפני כן, או עם אחד מהמדריכים שלנו וזאת כדי להבטיח שהטיפול שלכם ייעשה בצורה הטובה והבטוחה ביותר. אומנם מדובר על טיפולים מוכחים שבאפשרותם לסייע רבות, אך חשוב תמיד להיות מודעים לסיכונים אפשריים וזאת כדי שנוכל להימנע מהם מבעוד מועד. כדי למנוע את הסיכונים האפשריים, יש כמה דברים שאפשר לבצע ולעשות – 

במרכז Ice Therapy, אנו מספקים מענה מקצועי לכל אלה, תוך דאגה לבטיחות ולנוחות המטופלים שלנו. ייעוץ מקצועי והכוונה אישית הם מרכיב חיוני בכל טיפול שאנו מציעים, כדי לוודא שכל מי שבוחר להיכנס להתנסות בתרפיית הקרח עושה זאת בדרך הבטוחה והיעילה ביותר. הבריאות שלכם היא הדבר החשוב לנו ביותר ועל כך לא נתפשר לעולם.

המדריך השלם לאמבט קרח

לפני טבילה ראשונה באמבטיית קרח? למה לצפות ואיך להתכונן?

כאשר אתם מתכוננים לטבילה הראשונה שלכם, חשוב להיכנס לתהליך במודעות גבוהה ובהבנה של הגוף והנפש. ראשית, חשוב להכיר את התחושות שעלולות להתעורר במהלך הטבילה במי קרח. תחושת קור קיצוני וחדה היא חלק בלתי נפרד מהתהליך, ולכן חשוב להתמקד בנשימה רגועה ומעמיקה, שתסייע לכם להישאר רגועים ומרוכזים. טבילה ראשונית צריכה להיות קצרה, עד שתי דקות, ולאחר מכן אפשר להגדיל את הזמן בהדרגה.

מעבר להכנה הפיזית, חשובה גם ההכנה הנפשית. טיפול באמבטיית קרח יכול להיות חוויה מאתגרת, אך גם כזו שמאוד משפרת את הביטחון העצמי ואת יכולת ההתמודדות שלנו עם קשיים. לכן, לפני הטבילה, נסו להתמקד ברגע, להירגע ולשחרר חששות. כדי לסייע לכם ריכזנו עבורכם במקום אחד את כל הטיפים וההמלצות בנוגע לטיפולים אלו:

המלצות למתחילים:

  1. התייעצות עם מומחים: לפני שמתחילים טיפולי קרח, מומלץ להתייעץ עם רופא או מומחה בתחום הפיזיותרפיה או הרפואה המשלימה.
  2. התחלה הדרגתית: התחילו בשהייה קצרה במים הקרים והגדילו את הזמן בהדרגה.
  3. למידת טכניקות נשימה: טכניקות נשימה כמו שיטת וים הוף יכולות לעזור בשליטה בתגובת הגוף לקור.
  4. הקשבה לגוף: הקשיבו לתחושות בגוף ועצרו את הטבילה אם מרגישים לא טוב או חווים תופעות לוואי.
  5. שימוש בבטיחות: הימנעו מטבילה במים קרים אם ישנם מצבים רפואיים ספציפיים שעלולים להפוך את השימוש למסוכן.
  6. ניתן לתרגל מדיטציה או דמיון מודרך לפני הטיפול כדי להכין את הנפש להתמודדות עם הקור.
  7. הימנעו מאלכוהול וקפאין לפני הטיפול: שתייה של אלכוהול או קפאין לפני הטיפול עלולה להגביר את הסיכון להיפותרמיה.
  8. שקלו לבצע את האמבטיה בשעות הבוקר כדי ליהנות מהאפקט הממריץ לשארית היום.
  9. תעדו את החוויה והתוצאות כדי לעקוב אחר השיפורים וההתקדמות בזמן. יומן יכול לעזור לכם בכך.
  10. התחילו בטמפרטורה גבוהה יחסית (20-15 מעלות צלזיוס) והורידו אותה בהדרגה.
  11. הוסיפו שמנים אתריים למים לקבלת תחושה נעימה יותר.
  12. עשו את הטבילה עם חבר או בן משפחה כדי להקל על החוויה.

המלצות וטיפים למתקדמים:

  1. שקלו להוסיף קוביות קרח למים כדי לקרר אותם במהלך האמבטיה ולהגביר את אפקט הקור.
  2. נסו להאריך בהדרגה את משך הזמן באמבטיה עד ל-5-8 דקות, אך לא יותר מ 10 דקות.
  3. שלבו תרגילי נשימה מתקדמים יותר בזמן האמבטיה, כגון נשימות מהירות ואיטיות לסירוגין.
  4. בצעו את האמבטיה בתדירות גבוהה יותר, כגון מספר פעמים בשבוע, לתוצאות מקסימליות.
  5. אל תתביישו לקחת הפסקות או לחזור אחורה במידת הצורך.
  6. התקדמו בקצב שלכם וזכרו שהמטרה היא ליהנות מהתהליך ולשפר את בריאותכם.

שילוב של אמבטיות קרח עם תרגילי נשימות

השילוב של אמבטית קרח עם תרגילי נשימה הוא לא רק עניין של נוחות, אלא הוא חלק מהותי של החוויה ושל התהליך הטיפולי. כאשר גופנו חשוף לקור קיצוני, זהו רגע שבו הנשימה שלנו יכולה להשפיע בצורה משמעותית על תגובת הגוף והנפש. נשימות מודעות ומבוקרות מאפשרות לנו להשתלט על התחושה הראשונית של קור ולחץ, ולהפוך את הטבילה לחוויה נעימה ומשחררת יותר.

טכניקות נשימה מומלצות לשילוב לפני ותוך כדי אמבטיית קרח

אחת הטכניקות הנפוצות לשילוב באמבטיית קרח היא של נשימות עמוקות ואיטיות. לדוגמה, נשימה סרעפתית, שבה אתם נושמים עמוק לתוך הבטן, יכולה לעזור להרגיע את הגוף והנפש ולהקנות תחושת שליטה. כמו כן, טכניקת נשימות וים הוף, שמשלבת נשימות עמוקות ומהירות עם החזקת הנשימה, נמצאה כמועילה בייצור תחושת חום פנימית והכנת הגוף לחשיפה לקור. ריכזנו בעבורכם כמה מהטכניקות הבולטות והאפקטיביות ביותר שאפשר לשלב בטיפולי אמבטית קרח כדי לשדרג את הטיפול.

שילוב של אמבטיות קרח עם תרגילי נשימות

שילוב של תרגילי נשימה במהלך השהות באמבטיית קרח משפר את החוויה בכמה דרכים. ראשית, הוא מסייע בהתמודדות עם התחושה הראשונית של קור וחוסר נוחות, מה שמאפשר לגוף להסתגל מהר יותר לטמפרטורה הנמוכה. שנית, נשימה מכוונת ומרוכזת יוצרת מצב של מדיטציה וריכוז, מה שמוביל לחוויה מחזקת יותר, גם נפשית וגם גופנית. לבסוף, נשימה עמוקה ומודעת יכולה לסייע בשיפור תפקוד המערכת החיסונית ובהגברת התחושה של חיוניות לאחר הטבילה. התנסו בטכניקות הנשימה השונות ומצאו את הטכניקה המתאימה לכם ביותר. שימו לב לתחושות בגוף תוך כדי הנשימה. המדריכים שלנו יסייעו לכם וילוו אתכם עד שתמצאו את הטכניקה המתאימה, ועד שתשלטו בה כדי לבצע אותה בעצמכם. 

איך לשלב את אמבטיית הקרח בחיי היומיום?

אחת מהתועלות המרכזיות בשימוש באמבטית קרח היא היכולת לשלב אותן בשגרת החיים היום יומית שלנו. כחלק משגרה זו, יש לקבוע זמנים מוגדרים לטבילות, מה שיעזור לכם להישאר מחויבים לתהליך לאורך זמן. טבילה קבועה אחת או פעמיים בשבוע יכולה להיות נקודת התחלה טובה. כמו כן, מומלץ מאוד לשלב יחד עם טיפולי הקרח גם פעילות גופנית. טבילה באמבטיית קרח אחרי פעילות גופנית אינטנסיבית יכולה לסייע בהתאוששות השרירים ולספק תחושת רעננות וחיוניות. זהו גם זמן מעולה להתמקד בנשימות מעמיקות ולהירגע לאחר המאמץ. נצלו את הטבילה כהזדמנות לבחינה עצמית ופיתוח כוח רצון, דרך התמודדות עם תנאים קשים.

השוואה בין טיפולי קרח לטיפולים שיקומיים אחרים

כאשר אנו שוקלים את השימוש באמבטיית קרח כאמצעי לשיפור בריאות והחלמה, חשוב לבחון גם את האלטרנטיבות העומדות לרשותנו. כל שיטה מביאה איתה מגוון של דברים טובים ולכל אחת מגבלות שונים, והבחירה בכל אחת מהן צריכה להתבסס על צרכים אישיים, מצב בריאותי והעדפות.  אמבטיות קרח נחשבות לטיפול נפלא להתאוששות אחרי אימון, אך במקרים רבים מומלץ לשלב את שיטת טיפול זו יחד עם שיטה ממגוון סוגי הטיפולים האחרים שקיימים.

להלן כמה מסוגי הטיפולים השיקומיים החלופיים שנהוג להשתמש בהם:

הבחירה בשיטה הנכונה תלויה בצרכים האישיים ובמצב הבריאותי של כל אדם ואדם. בעוד אמבטית קרח יכולה להיות מעולה לטיפול מידי בדלקות וכאבים, שיטות אחרות יכולות להיות מתאימות יותר לטיפול כרוני או ממוקד בשיפור התנועתיות והגמישות.

הפופולריות הגואה של אמבטיות קרח ביתיות

בשנים האחרונות, חלה עלייה חדה בעניין הציבורי סביב אמבט הקרח. הטרנד הזה מתבטא במגוון רחב של אפשרויות לביצוע של טיפולי קרח ביתיים – החל במקררים ובגיגיות המשמשים לצורך כך ועד לאמבטיות ייעודיות ומשוכללות. המוטיבציה לרכישת אמבטיית קרח ביתי משתנה, החל ברצון לשדרג את הבריאות באמצעות טיפולי קרח ועד לרצון להוסיף יסוד של אקסטרים ואתגר לשגרת האימונים. כדי להבטיח שהשימוש באמבטיית קרח ביתי הוא בטוח ויעיל, חשוב להקפיד על תחזוקה נכונה ועקבית. תחזוקה נכונה מאריכה את חיי האמבט ומבטיחה שהוא ימשיך לשרת אותנו לאורך זמן.

סיכום: המסע אל עולם טיפולי הקרחלהלן טיפים חשובים לתחזוקה נכונה של אמבטית קרח ביתית:

חשוב לזכור כי ההשקעה באמבטיית קרח ביתי היא לא רק ברכישת המכשיר עצמו, אלא גם בשמירה עליו ובתחזוקתו. הקפדה על תחזוקה נכונה ועקבית יכולה להאריך את חיי השירות של האמבט ולחסוך בעלויות התיקון וההחלפה. בחירת ציוד נלווה איכותי ומותאם אישית של האמבט לצרכים ולהעדפות האישיות של המשתמש יכול להבטיח חוויה משביעת רצון ויעילה לטווח הארוך.

סיכום: המסע אל עולם טיפולי הקרח

לסיום, אמבטית קרח היא כלי יעיל ומועיל לשיפור הבריאות הגופנית והנפשית. היא מציעה לנו שידרוג באיכות החיים בעזרת שיפור התאוששות שרירים, תרומה לרווחה הנפשית, ואפילו חיזוק המערכת החיסונית. הכנה מתאימה, הקשבה לגוף והבנה של הסיכונים האפשריים הם המפתח לשילוב בטוח ויעיל של טיפולים אלה בחיי היום יום. ב – Ice Therapy, אנו מציעים לכם ייעוץ, הדרכה וליווי מקצועי לאורך כל הדרך, כדי להבטיח שהחוויה שלכם תהיה הטובה ביותר. אנו מאמינים שכל אחד ואחת יכולים למצוא באמבטיות קרח דרך חדשה ומרעננת לשיפור ולהעשרת החיים הגופניים והנפשיים שלכם. אנו מזמינים אתכם לגלות מקרוב את ההשפעה של טיפול זה ולחוות את ההפתעה והרעננות שהוא מביא עמו.

בעידן שבו התמקדות ברווחה הגופנית והנפשית הפכה לחלק בלתי נפרד מחיינו, הקרח מספק פתרון נגיש ופרקטי כדי להגיע למצב גופני ונפשי אופטימלי. עם זאת, חשוב לזכור כי טיפולים באמבטיית קרח הם לא פתרון קסם אלא כלי שמשלב תרגול, התמדה ומודעות לגוף ולסביבה. בואו לבקר אותנו עוד היום ב – Ice Therapy כדי ליהנות מאמבטיות קרח ולהתחיל את המסע שלכם אל עבר עולם טיפולי הקרח.

שאלות ותשובות בנושא אמבטיות קרח

 

דביר בהדרכה

כותב המאמר: דביר רוזן

בעשורים האחרונים חוקר תנועה, נשימה, תודעה, אנרגיית חיים וחשיפה לקור. מנכ"ל ומייסד שיטת ICE THERAPY המשלבת מגוון כלים שהוכחו כיעילים לשיפור המצב הנפשי והפיזי, המביאים לבניית חוסן בריאותי והתמודדות טובה יותר עם מצבי לחץ על כל סוגיו. בוגר קורס מדריכי וים הוף בינלאומי בפולין. ממובילי פרוייקט "קור רוח" לזכרו של עילי ברעם, למען לוחמי צה"ל, מפונים וניצולי ה – 7.10. מתמחה בלהעביר מטופלים תהליך מעצים, מרפא ושיפור המצב המנטלי לאורך זמן.

סילבוס לקורס הכשרת מדריכים/מטפלים בשיטת-
Ice Therapy


מטרת הקורס
להכשיר מדריכים/מטפלים להנחיית תכנים וליווי א.נשים בשיטת Ice Therapy בהתאמה לקהילה הישראלית ולאתגרים העומדים בפניה, הקורס יכלול בתוכו מגוון כלים ייחודיים שנאספו בקפידה למכלול טיפולי יעיל ואפקטיבי: חשיפה לקור, נשימה מודעת, תקשורת חדשה מול כאב, שליטה במערכת העצבים, תנועה וחיבור לגוף, חשיפה לשמש, מדיטציה, התבוננות, חיזוק מנטלי ושינוי דפוסי מחשבה.

מבנה הקורס
90 שעות אקדמיות סה"כ.
עשרה מפגשים אחד בשבוע, כל מפגש 7 שעות אקדמאיות.
עוד 20 שעות אקדמאיות בתכנים דיגיטליים.

דרישות
ניסיון של שנה לפחות בהנחיית קבוצות או ליווי מטופלים כמדריכים/מטפלים.
תרגול פעיל של חשיפה לקור ותרגולי נשימה חצי שנה ומעלה.
בעל תעודת עזרה ראשונה בתוקף-ניתן לבצע במהלך הקורס.

תנאי קבלה (לא חובה, כל מקרה יבדק לגופו)
מאמני כושר/מורים ליוגה/מורים לתנועה/מטפלים/מורים ומנחים בתחום ההתפתחות האישית בעלי תעודת הסמכה ממוסד מוכר.
ראיון אישי ובדיקת התאמה.

תנאים לקבלת תעודה
השתתפות במעל 80% מהשיעורים.
ציון עובר בסוף הקורס.

תאריכי הקורס ומיקום
חודשיים וחצי | מפגש שבועי קבוע בימי שלישי בין 16:00-22:00
שיעור ראשון – 5/11/24 | שיעור אחרון – 14/1/25 
מיקום – ספא הקרח ICETHERAPY יצחק ויטנברג 4 תל אביב.

הצוות המקצועי –
רכז קורס
– דביר רוזן.
מרצים אורחים – פרנסיס קרווצוק, יפתח שביט, גיורא מראני, נתנאל עטיה.

נקודות חשובות
– ייתכנו שינויים במועד פתיחת/סיום הקורס
– פתיחת הקורס מותנית במספר מינמלי של 10 משתתפים
– מספר המקומות בקורס מוגבל ל 18

מפגש 1 – 5.11.24:
הצגת תכנית הקורס, ציפיות ונהלים – 1 ש"א
סבב הכרות – הכרות עם משתתפי הקורס – 1 ש"א
הפסקה
הסבר מעמיק על נשימות ומנגנוני הנשימה – 1 ש"א
תרגול נשימות – 1 ש"א
הפסקה 
הסבר על טכניקת הכניסה לאמבטיית הקרח – 1 ש"א
כניסה לאמבטיה בליווי החניכים – 1 ש"א
שיתופים ותרגולי בית – 1 ש"א

מפגש 2 – 12.11.24:
אפקט ההורמסיס –  0.5 ש"א
תרגולי נשימות בתרבויות בעולם, וסוגי נשימה שונים: ריברסינג, טומו, די.אמ.טי , כח, פרנה יאמה, צלילה חופשית ועוד – 1 ש"א
היסטוריה של טבילות במי קרח בעולם – 0.5 ש"א
הפסקה
תרגול נשימות שונות – 1 ש"א
תרגול אמבטיות קרח מתקדמת – 1 ש"א
הפסקה
מחקרים מדעיים על השפעות הנשימה – 1 ש"א
מחקרים מדעיים על השפעות המים הקפואים ותנועה – 1 ש"א
תרגולי בית – 1 ש"א

מפגש 3 – 19.11.24:
מיינדסט- דפוסי מחשבות מיטיבות, אפקט הפלסיבו, צליחת אתגרים וצמיחה מנטלית – 1 ש"א
תרגיל כתיבה: כוונות לקורס, גישה אפקטיבית לאתגרים – 0.5 ש"א
חשיפה לשמש בזמן מדיטציה – 0.5 ש"א
הפסקה
תרגול נשימות בדגש על דפוס מחשבה, פוקוס בהתבוננות פנימה – 1 ש"א
כניסה לקרח בדגש על דפוס מחשבה, פוקוס בהתבוננות פנימה – 1 ש"א
הפסקה
אתגר תנועתי בדגש על דפוס מחשבה, פוקוס בהתבוננות פנימה – 1 ש"א
טבילה שניה ארוכה יותר  – 1 ש"א
תרגולי בית – 1 ש"א

מפגש 4 – 26.11.24:
מערכת העצבים והמוח – 1.5 ש"א
הורמונים  – 0.5 ש"א
הפסקה
תרגול נשימות בהנחיית חניכים – 1 ש"א
כניסה לאמבטיות קרח בהנחיית החניכים – 1 ש"א
הפסקה
כלי הדם ומערכת הנשימה – 1.5 ש"א
מערכת החיסון – 0.5 ש"א
תרגולי בית – 1 ש"א

מפגש 5 – 3.12.24:
סכנות בתרגול ומניעתן – 1 ש"א
בלת"מים בעת הנחיית סדנה ומענה – 1 ש"א
הפסקה
תרגול נשימות בהנחיית חניכים – 1 ש"א
כניסה לאמבטיות קרח בהנחיית החניכים – 1 ש"א
הפסקה
איזה מן מנחה אני? מה הסיפור שלי עם הנשימה והקרח? מה הוא מוסיף לי לחיים?  – 1 ש"א
אתיקה מקצועית והתנהלות מול משתתפי סדנאות – 1 ש"א
תרגולי בית – 1 ש"א

מפגש 6 – 10.12.24:
אומנות ההרצאה – עמידה מול קהל  – 1 ש"א
סטורי טלינג – בניית סיפור אישי – 1 ש"א
הפסקה
תרגול נשימות בהנחיית חניכים – 1 ש"א
כניסה לאמבטיות קרח בהנחיית החניכים – 1 ש"א
הפסקה
עמידה מול קהל – סיפור אישי – 1 ש"א
הנחיית קבוצות ודינמיקה קבוצתית – 1 ש"א
תרגולי בית ותרגולי סטאז' – 0.5 ש"א

מפגש 7 – 17.12.24:
מפגשים טיפוליים ובניית תהליך אישי – 2 ש"א
הפסקה
תרגול נשימות בהנחיית חניכים – 1 ש"א
כניסה לאמבטיות קרח בהנחיית החניכים – 1 ש"א
הפסקה
אתיקה מקצועית – 2 ש"א
תרגולי בית ותרגולי סטאז' – 0.5 ש"א

מפגש 8 – 24.12.24:
מערכת השרירים והגידים והשפעות הנשימה והקור – 1 ש"א
דלקתיות והשפעות הנשימה והקור – 1 ש"א
הפסקה
תרגול נשימות בהנחיית חניכים – 1 ש"א
כניסה לאמבטיות קרח בהנחיית החניכים – 1 ש"א
הפסקה
שומן הגוף והשפעות הקור – 1 ש"א
עור, שיער והשפעות הגוף והנשימה – 1 ש"א
תרגולי בית ותרגולי סטאז' – 0.5 ש"א

מפגש 9 – 7.1.25:
איסורי טבילה, התמודדות עם מקרים חריגים – 1 ש"א
בטיחות וביטוח – 1 ש"א
הפסקה
פרוטוקולים שונים לקבוצות מתרגלים שונות – לוחמים -הכנה לקראת פעילות/חזרה לשיגרה, תסמונות אוטואמיוניות – 1 ש"א
עבודה עם נפגעי פוסט טראומה/נפגעי נפש – 1 ש"א
הפסקה
מבחן עיוני – 2 ש"א
תרגולי בית ותרגולי סטאז' – 0.5 ש"א

מפגש 10 – 14.1.25:
פעילות סיכום – סשן נשימות מיוחד – 1 ש"א
טבילה מאתגרת באמבטיית קרח – 1 ש"א
הפסקה
איך ליישם את מה שלמדנו ולהצליח בתחום – 1 ש"א
מיתוג ושיווק פעילויות – 1 ש"א
הפסקה
מעגלי שיתוף על החוויה והקורס – 2 ש"א
חלוקת תעודות וברווזונים (לזכרו של עילי ברעם ז"ל) 0.5 ש"א

להשלמת הקורס יש לבצע סטאז' הבנוי מ:
5 מפגשים אישיים
3 קבוצות קטנות עד 8 משתתפים
2 סדנאות גדולות, בליווי למדריך מוסמך אשר מנחה סדנה לקבוצה גדולה מ 10 משתתפים.

*** בסיום הסטאז, תינתן האופציה לכיסוי הביטוחי.
*** בוגרים מצטיינים שיעמדו בכל תנאי הקורס ויביעו רצון, יוזמנו להשתלב בצוות ICETHERAPY
ולקיים סדנאות ברחבי הארץ ובכך לצבור ניסיון וידע.

נתנאל עטיה

עוס קליני, מטפל גוף נפש,
מלווה תהליכי צמיחה והתפתחות.
מייסד שיטת הורמיסיס.
לנכוח, לנשום ולהירפא מתוך הכאב.

גיורא מראני

מדריך ליוגה, ומלווה טיפולים במים ב 7 השנים האחרונות- וואטסו, אגווהרה, שחיית תינוקות ועוד.
טובל במי קרח ב 5 השנים האחרונות, ולפני כ 3 שנים טסתי לווים הופ להסמכה רשמית של מדריך שיטת ווים הופ.
מאז מדריך סדנאות אישיות וקבוצתיות לאלפי אנשים, ונרגש בכל פעם מחדש מהתהליך שהם עוברים עם הקרח ועם הנשימות.
מאמין בענק בשיטה הזו ובהשפעה החיובית שיש לה על העולם ועליי.

www.giora-marani.com

יפתח שביט

בן 38 אבא ל 3
חוקר נשימה ותודעה, מתעסק בנושאים מגוונים-
פרמדיק, צולל חופשי, סקיפר, צלם, איתור חילוץ והצלה במצבי קיצון נפשיים וסביבתיים. קצין במילואים ביחידה מיוחדת, מתעניין ומעמיק בפיזיולוגיה מאחורי שיטת ווים הוף כמו כן גם בצד המנטלי.

טל פרנס

מלווה מוסמכת בחשיפה לקור בשיטת Cold water therapy
מורה ליוגה, מדריכת צלילה, צוללת חופשית, יזמת ומהנדסת רפואית BC.S, MA.

חיה את החיים ונושמת, היחסים שלי עם העולם מלאים בסקרנות.
מעל עשור שאני לומדת ועוסקת במדע ומחקר בתעשיה הביו-רפואית ובקדמה הטכנולוגית.
מבינה תהליכים בגוף האדם, מתעסקת ביכולת לפרק לשלבים ולתחושות, לסיבה ותוצאה.
מעל עשור שאני הולכת בדרך היוגה, מתעמקת בתשומת הלב שבגוף והשקטת גלי התודעה.
ומעל שני עשורים באוקיינוס חווה בסקרנות את עולם הצלילה והקשר בין הנשימה והתנועה שלי בעולם.

אורלי שוקרון

בוגרת תוכנית המאמנים בשיטת סאטיה.
מנחת קבוצות מדיטציה מיינפולנס ודהרמה.
מאמנת להתפתחות מנטלית בשיטת CWT הסמכה של ISSP.

אירן אורה סחראי

מתרגלת מורה ומטפלת ביוגה אינטגרטיבית מעל 30 שנה
מטפלת בשיטת cwt תראפיה במיי קרח

טל אפל

החלום שלי הוא לעזור לאנשים להרגיש טוב יותר ולחיות חיים טובים, מאושרים ובריאם יותר. אני מאמין ששיטת ווים הוף (WIM HOF METHOD) היא כלי מדהים ודרך מדהימה לעשות את זה.

אני מדריך למיינדפולנס ומדיטצייה. הם חלק משמעותי מהכלים שבהם אני משתמש בהדרכה. אני רואה בכלים האלו קשר חזק בהובלת תהליכים, מציאת איזון וחיבור אמיתי ועמוק פנימה.

בשבילי, רפואת הקרח היא לא רק דרך להעביר ידע או תוכן, אלא לקחת אדם מנקודה מסויימת ולעבור איתו יחד איזושהי דרך, כאשר הוא זה שמכתיב אותה.

יונתן למברט

מתוגרר בירושלים בירת ישראל.

מדריך מוסמך לטבילה בקרח לפי שיטת ווים הוף המשלבת נשימות וטבילה במי קרח. מעביר סדנאות ברחבי הארץ למגוון רחב של קהלים בגילאים ורקעים שונים.
מדריך ומטפל באומנות לחימה בסגנונות קונג פו וטאי צ'י.

יפתח שביט

בן 38 אבא ל 3
חוקר נשימה ותודעה, מתעסק בנושאים מגוונים-
פרמדיק, צולל חופשי, סקיפר, צלם, איתור חילוץ והצלה במצבי קיצון נפשיים וסביבתיים. קצין במילואים ביחידה מיוחדת, מתעניין ומעמיק בפיזיולוגיה מאחורי שיטת ווים הוף כמו כן גם בצד המנטלי.

אופיר סרוסי

מדריך שיטת וים הוף מוסמך, מאמין במקצועיות, והעברת חויה יוצאת דופן בסדנאות שלי, בתמיכת ממצאים מדעיים עדכניים ביותר על היתרונות של הנשימה וטבילה במי קרח. מפיק סיפוק גדול להעצים אנשים ולהעניק להם כלים משמעותיים להתמודדות עם לחץ וחרדה.

פרנסיס קרוצו'ק

מדריך של שיטת וים הוף ונשימה מודעת. חוקר את עולם הנשימה והיוגה מעל 10 שנים.

 הביא את התחום של החשיפה לקור לציבור הרחב בישראל וב- 6 שנים האחרונות לימד אלפי אנשים את שיטת וים הוף.

מאמין שהמפתח למערכת העצבית היא מערכת הנשימה שלנו.  יש לנו את הכלים להשפיע באופן מודע עליהם.

מרצה ומביא ידע עתיק בזווית מדעית, מרעננת ונגישה לקהל הרחב

דביר רוזן

בעשורים האחרונים חוקר תנועה, נשימה, תודעה, אנרגיית חיים וחשיפה לקור. מנכ"ל ומייסד שיטת ICE THERAPY המשלבת מגוון כלים שהוכחו כיעילים לשיפור המצב הנפשי והפיזי, המביאים לבניית חוסן בריאותי והתמודדות טובה יותר עם מצבי לחץ על כל סוגיו. בוגר קורס מדריכי וים הוף בינלאומי בפולין. ממובילי פרוייקט "קור רוח" לזכרו של עילי ברעם, למען לוחמי צה"ל, מפונים וניצולי ה 7.10. מתמחה בלהעביר מטופלים תהליך מעצים, מרפא ושיפור המצב המנטלי לאורך זמן.

מפיק אירועים ופסטיבלים, יוצר סדנאות מקוריות בעולמות הרוח. מראשוני רקדני הברייקינג בישראל, כוריאוגרף,  יו"ר וועדת הברייקינג ושופט בינלאומי לברייקינג כענף ספורט אולימפי.

"אני מאמין ששיטת ICE THERAPY היא מהפכת הבריאות של הדור החדש, ואני רואה בפעילות שלנו שליחות גדולה שמייטיבה עם כלל האוכלוסייה. בכל פעם מחדש, אני נוכח כי ביכולתנו להפעיל את מנגנוני הריפוי הפנימיים באמצעות כלים יעילים ופשוטים."

הצהרת נגישות

הנגשת אתר לאנשים עם מוגבלויות

אנו מייחסים חשיבות עליונה להתאמת אתר האינטרנט שלנו לגולשים עם מוגבלות פיזית, קוגניטיבית וחושית, מתוך השקפה לפיה יש לאפשר לכל בני האדם הזדמנות שווה ונגישות.
אנו משקיעים משאבים רבים בהנגשה של האתר, על מנת לאפשר למרבית האוכלוסייה לגלוש לשירות ולמידע בו בנוחות וליהנות מהשירותים ומהתכנים המתפרסמים בו.

תהליך ההנגשה כולל בין השאר שיפור בנושאים הבאים:

▪ ניווט פשוט וברור בתוך ובין דפי האתר גם בעזרת המקלדת בלבד
▪ אפשרות לשינוי גודל הגופן בכל דפי האתר עד 200% והמשך ניווט ללא קושי
▪ תצוגה ברורה של רכיבי האתר
▪ התאמה לדפדפנים שונים
▪ התאמה לעבודה ברזולוציות שונות
▪ אפשרות להצגת עמודים בצבעים הנגישים לכבדי ראייה ועיוורי צבעים כלומר טקסט כהה על רקע בהיר במידת הצורך
▪ הנגשת טפסי האתר על מנת לאפשר שימוש קל ופשוט לבעלי מוגבלויות
▪ מנגנון לעקיפת התפריט הראשי
▪ הוספת טקסטים חלופיים לתמונות

סוג הנגישות באתר האינטרנט שלנו:

האתר מונגש ע”פ הנחיות הנגישות בתקן הישראלי 5568 ונעזר בהנחיות הנגישות באתרים הבנויים בפלטפורמת wordpress.
האתר מונגש לרמה AA של הארגון הבינלאומי העוסק בתקינה ברשת.
Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) 2.0

נציין כי למרות מאמצנו להנגיש את כל דפי באתר, ייתכן ויתגלו חלקים ספציפיים באתר שאינם נגישים.
אנו ממשיכים במאמצים לשפר את נגישות האתר כחלק ממחויבותנו ורצוננו לאפשר בו שימוש עבור כלל האוכלוסייה כולל אנשים עם מוגבלויות.

נשמח לעמוד לשירותך בכל בקשה לקבלת מידע או הצעות לשיפור.
לפניות בנושא נגישות ניתן לפנות לדביר רוזן :
מייל – dvir@s-a-p.co.il
טלפון – 054-487-9976

לעי לחי לחי לחי לחי לחי לחי לח ילחי לחע ליע חיע חי עלעי לחי לחי לחי לחי לחי לחי לח ילחי לחע ליע חיע חי עלעי לחי לחי לחי לחי לחי לחי לח ילחי לחע ליע חיע חי עלעי לחי לחי לחי לחי לחי לחי לח ילחי לחע ליע חיע חי עלעי לחי לחי לחי לחי לחי לחי לח ילחי לחע ליע חיע חי עלעי לחי לחי לחי לחי לחי לחי לח ילחי לחע ליע חיע חי עלעי לחי לחי לחי לחי לחי לחי לח ילחי לחע ליע חיע חי עלעי לחי לחי לחי לחי לחי לחי לח ילחי לחע ליע חיע חי עלעי לחי לחי לחי לחי לחי לחי לח ילחי לחע ליע חיע חי עלעי לחי לחי לחי לחי לחי לחי לח ילחי לחע ליע חיע חי עלעי לחי לחי לחי לחי לחי לחי לח ילחי לחע ליע חיע חי עלעי לחי לחי לחי לחי לחי לחי לח ילחי 

לחע ליע חיע חי עלעי לחי לחי לחי לחי לחי לחי לח ילחי לחע ליע חיע חי עלעי לחי לחי לחי לחי לחי לחי לח ילחי לחע ליע חיע חי עלעי לחי לחי לחי לחי לחי לחי לח ילחי לחע ליע חיע חי עלעי לחי לחי לחי לחי לחי לחי לח ילחי לחע ליע חיע חי עלעי לחי לחי לחי לחי לחי לחי לח ילחי לחע ליע חיע חי ע

דילוג לתוכן