התקשרו: 072-3941424

התחושה שאנחנו כל הזמן במרדף אחר משהו היא לא דבר ייחודי לאיש מאיתנו. בעולמנו כיום, כולנו חיים במרדף מתמיד להשלים משימות, להתמודד עם לחצים ולעמוד בדרישות של העבודה ושל חיי היום יום. בתוך כך, רבים מאיתנו מחפשים אחר דרכים לשפר את איכות החיים, לחזק את הבריאות הנפשית והגופנית שלנו ולמצוא שלווה בתוך הסערה. אחת מהדרכים המפתיעות שהוכיחה את עצמה כיעילה במיוחד היא השימוש במקלחות קרות, או כפי שרבים אוהבים לקרוא להם – מקלחות קרח. תופעה שקיימת אומנם זה מאות שנים אך זכתה לחזרה נפלאה לבמה המרכזית בשנים האחרונות, בהובלת אנשי מקצוע בתחום הבריאות והכושר, כמו גם דמויות ציבור וסלבריטאים ששיתפו איך שיטה זו שינתה את חייהם.

במאמר זה, אנו נחקור את ההיבטים השונים של מקלחת קרח – מההיסטוריה והמדע שעומדים מאחוריה, דרך היתרונות הבריאותיים המשמעותיים שהיא מציעה, ועד מדריך שילווה אתכם ויסביר איך להתחיל ולהתמודד עם האתגרים העלולים להופיע לאורך בדרך. כמו כן, נסביר מדוע מקלחות קרח יכולות להיות אחד הכלים הפשוטים והיעילים ביותר בארגז הכלים שלנו למען שיפור איכות החיים

הצטרפו אלינו ב – Ice Therapy בעודנו צוללים לעומק המדע והתועלות החבויים במקלחת הקרח והמשיכו לקרוא אם אתם מעוניינים לקבל כלים מעשיים שיסייעו לכם ליישם את השיטה הזו בשגרת חייכם. בין שאתם מחפשים אחר דרך לשפר את המערכת החיסונית, לחדד את החשיבה ואת הפוקוס, או פשוט להוסיף קצת תחושת הרפתקנות לשגרת הבוקר, התשובות וההכוונה נמצאות כאן, במאמר הזה.

היכרות עם מקלחת קרח – מה זה בכלל?

אף על פי שמקלחת הקרח נחשבת כיום לטרנד חדשני בתחום הבריאות והכושר, למעשה מדובר בשיטה מוכרת אשר שורשיה נעוצים בתרבויות קדומות רבות. השימוש במים קפואים לצרכי ריפוי ורוגע נפשי הייתה נפוצה בקרב עמים שונים לאורך ההיסטוריה, כשרבים מהם פיתחו מסורות וטקסים סביב שילוב המים הקרים בחיי היום-יום.

הציוויליזציה הרומית העתיקה, למשל, הייתה ממוקדת מאוד בתרבות הרחצה והשתמשה במערכות מים מתוחכמות להקמת בריכות קרח, סאונות חמות ומקלחות קרירות. במסורת הרומית, הטבילה במים הקרים לאחר חשיפה לחום גבוה נחשבה לא רק לפעולת ניקוי וריענון פיזית, אלא גם לטקס טיהור נפשי וגופני. למעשה, ברומא העתיקה, היה נהוג לסיים את השהות בסאונה חמה על ידי טבילה בבריכת מים קרים, וזאת לצורך סגירת נקבוביות העור ושיפור זרימת הדם.

בקרב העמים הסקנדינביים, שגרת הסאונה החמה והטבילה הקרה הייתה טקס קבוע ומשמעותי, והיא חלק בלתי נפרד מהתרבות שלהם עד היום. השימוש שלהם בטבילה בקרח נובע מהאמונה כי המעבר החד בין חום לקור מנקה את הגוף ואת הנפש מרעלים ומכשיר את השכל לקראת האתגרים היום-יומיים. מנהג דומה התקיים גם אצל שבטים יפנים ורוסים עתיקים. גם במזרח הרחוק, ביפן העתיקה, סמוראים נהגו לטבול במקלחות קרח כחלק מטקס המכונה "מיסוגי".

בימינו, השימוש בטיפולי קרח ובספא קרח חורג מגבולות הספורט ולראייה, בתחום הרפואה המשלימה, שימוש במים קרים לצרכי ריפוי הוא נפוץ. המסורת ההודית העתיקה של היוגה משלבת עד היום בשיטות מסוימות טבילה במים קרים כחלק מטכניקות של הרגעה נפשית ופיזית. בדומה, גם הרפואה הסינית המסורתית רואה בחשיפה לקור כלי יעיל להרגעת העצבים ושחרור עומסים נפשיים.

מן העבר הרחוק ועד ההווה, נראה כי המים הקרים משמשים אמצעי טיפולי וריפוי עבור תרבויות רבות ברחבי העולם. הטבילה והרחצה במקלחת קרה מסמלת מעבר זה, תהליך של טיהור והתחדשות הגוף והנפש כאחד. לא פלא אפוא, שהשיטה הזו חוזרת ומקבלת פופולריות מחודשת כיום על רקע העניין ההולך וגובר בתרבויות עתיקות ושיטות ריפוי טבעיות.

היכרות עם מקלחת קרח – מה זה בכלל?

היתרונות הבריאותיים של מקלחת קרח

ההתעניינות הגוברת במקלחות קרח אינה מקרית. מחקרים מדעיים ועדויות אישיות רבות חושפים בפנינו את היתרונות הבריאותיים המשמעותיים שאפשר להרוויח מהפעולה הפשוטה והמרעננת הזו. בחלק זה, נצלול לעומקם של ארבעה תחומים מרכזיים שבהם מקלחת קרח יכולה להביא לשיפור ניכר: שיפור מערכת החיסון, עידוד זרימת דם ושיפור הזרמה, תרומה לנפש והשפעה על השינה והאנרגיה.

איך להתחיל עם מקלחות קרח?

ההחלטה לאמץ את ההרגל הבריא של מקלחות קרות יכולה להישמע מרתיעה ומאתגרת בהתחלה. החשיפה הפתאומית לטמפרטורות קפואות עלולה להפתיע את הגוף ולגרום לתגובות דחייה ואי-נוחות. עם זאת, ההסתגלות לתנאי המים הקרים והטמעת הרגל זה בשגרה היא לא רק אפשרית, אלא גם כדאית ביותר לנוכח היתרונות הבריאותיים והנפשיים הרבים שמקלחות קרח מספקות.

קיימים לא מעט תרגילי התנסות והרגלה שיכולים להקל על השלב הראשוני ולאפשר לכם כניסה רכה ונוחה לעולם מקלחות הקרח. ההמלצה המרכזית היא להיזהר מלדלג ישירות למים הקפואים, אלא לפעול באופן הדרגתי תוך הקשבה לתגובות הגוף. באמצעות הליך התאקלמות זהיר אך עקבי, יכולים גם אלו שרק מתחילים, ועוד חוששים מהקור להסתגל בהדרגה לטמפרטורות הקרירות ולחוות את היתרונות של מקלחת קרח.

הדרך הטובה ביותר להתחיל היא בתנאי קור מתונים יחסית של 20-15 מעלות צלזיוס, טמפרטורה הנחשבת פשוט "קרירה" אך מקובלת יחסית. לאחר התרגלות של מספר ימים לתנאים אלו, אפשר להתחיל לרדת במעלה אחת או שתיים מתחת לרמה זו. התהליך הזה של הגברת הקור בהדרגתיות מאפשר הסתגלות הדרגתית של תאי העור, מערכת העצבים ומחזור הדם לטמפרטורות נמוכות יותר, במקום ההלם שקפיצה ישירה למים קרים עלולה לגרום.

כמו בכל שינוי התנהגותי, גם בהרגל המקלחות הקרות חשוב להיות סבלניים ולהקשיב לגוף. לא כדאי להאריך יתר על המידה את משך החשיפה במהלך הימים הראשונים ולהסתפק במקלחות קצרות של כמה שניות בלבד. רק לאחר ההסתגלות לטמפרטורה החדשה במשך כמה ימים, אפשר להרחיב בזהירות את המשך זמן החשיפה אל מעבר לכך. חשוב לדעת כי בזמן השהות באמבטיית קרח, אנחנו ב – Ice Therapy נוהגים להקפיד על שהות של עד שלוש דקות ברצף במי הקרח.

חשוב לזכור גם שכדי להרוויח מהתהליך אנו לא חייבים להתקדם בקצב מהיר וכך שלב ההתאקלמות יכול להמשך גם שבועות ארוכים. לכל אחד ואחת יהיה קצב ומשך התאקלמות שונים בהתאם לרגישות האישית לקור, אך בסופו של דבר הסבלנות והעקביות הן המפתח. באמצעות גישה הדרגתית ועדינה זו, ההרגל החדש של המקלחות הקרות יוטמע לבסוף בצורה טבעית ונוחה בשגרת החיים.

השלבים הבאים בהמשך כוללים טיפים ספציפיים נוספים לקידום ההתאקלמות למקלחות קרות, כמו נשימה נכונה, בחירת עיתוי מתאים ביום, שילוב עם פעילות גופנית ועוד. אך העיקרון המרכזי שעליו מושתתות כל ההמלצות שלנו הוא ההדרגתיות וההקשבה לגוף, שיובילו בסופו של דבר להסתגלות מלאה ולחוויה בריאה ונעימה של המקלחת הקרה.

טיפים למתחילים במקלחות קרח

בנוסף לטיפים אלו, חשוב להתייעץ עם רופא לפני התחלת שגרה של מקלחות קרח, במיוחד אם אתם סובלים ממצבים רפואיים כגון לחץ דם גבוה, אפילפסיה, מחלות לב או נוירולוגיות. הקפידו על הנחיות הבטיחות וזכרו – גישה מתונה, הדרגתית והקשבה לגוף היא המפתח להפקת המרב מיתרונות מקלחת הקרח.

אתגרים הקשורים למקלחת קרח ואיך להתמודד איתם

מקלחת קרחאם החלטתם להתחיל את התהליך של שילוב מקלחת קרח בחייכם, כדאי שתהיו מודעים לאתגרים הצפויים לכם, ושתהיו מודעים גם לסכנות ולמיתוסים שאפשר למצוא סביב הנושא. בחלק זה נציג בפניכם את האתגרים ואת המיתוסים ונספק לכם דרכים להתמודד איתם.

התגובה הראשונית למים קרים עלולה לכלול צמרמורת, קושי בנשימה, ותחושת לחץ. זה טבעי וזה נובע מתגובת הגוף האינסטינקטיבית לקור, מה שמכונה גם כ – "Fight, Flight, or Freeze".

איך להתמודד: התחילו את ההתנסות שלכם עם מקלחות קרח כך שתשהו זמנים קצרים בתוך המים הקרים. אפשר להתחיל מכמה שניות ולהוסיף בהדרגתיות זמן ככל שהגוף מתרגל. נשימה עמוקה ושליטה בנשימה יכולים לעזור להתמודד עם התחושה הראשונית של פאניקה או צמרמורת.

החשש מהקור ומהתחושה הלא נוחה שמתלווה אליו יכולים להיות מכשול נפשי. חשיבה שלילית או פחד מהניסיון יכולים למנוע מאנשים לנסות או להמשיך את התהליך.

איך להתמודד: קבעו מטרות קטנות וחגגו הצלחות קטנות. ההבנה שהתחושות הללו הן חלק בלתי נפרד מהתהליך יכולה לעזור להתמודד עם הקושי הנפשי הכרוך בהן. שימוש בטכניקות מדיטציה או מיינדפולנס לפני המקלחת יכולות לסייע גם הן להרגיע את המוח ולהתמקד בחוויה החיובית.

מעבר לאתגרים האלו, ישנם כמה מיתוסים שונים ששמענו לאורך השנים על הנושא של מקלחות קרח ועלינו להפריך. להלן שלושת המיתוסים הבולטים ביותר –

במאמר זה צללנו לעומקם של מקלחות הקרח, תוך שאנו חוקרים את היתרונות הבריאותיים, האתגרים, והדרכים להתמודד עם הקשיים והמיתוסים השונים הקשורים לכך. דנו באופן שבו מקלחת קרח יכולה לחזק את מערכת החיסון, לשפר את זרימת הדם והזרמה, לתרום לנפש ולשיפור איכות השינה והאנרגיה. כמו כן, התמקדנו בטכניקות להתמודדות עם האתגרים הראשוניים ובפירוק מיתוסים שגויים הקשורים למקלחות אלו.

המסע אל עולם מקלחות הקרח הוא לא רק על התמודדות עם הקור הפיזי, אלא גם עם האתגרים הנפשיים והמנטליים. זהו מסע שבו כל אחד ואחת יכול לגלות את הכוחות הפנימיים שלו, לשפר את איכות החיים, ולפתח חסינות נפשית וגופנית. מקלחות קרח מציעות לנו דרך פשוטה וזמינה לחזק את גופנו ואת נפשנו, תוך חיזוק התחושה של חיוניות ואנרגיה.

לסיכום, אם אתם מחפשים דרך לשדרג את הבריאות הגופנית והנפשית, לפתח חוסן ולחזק את הגוף ואת הנפש, מקלחות קרח עשויות להיות הכלי הבא בארסנל שלכם. כמו בכל תהליך, המפתח הוא התמדה, סבלנות, והקשבה לגוף ולנפש, כדי להגיע לתוצאות הטובות ביותר. צרו איתנו קשר עוד היום כדי שנלווה אתכם בתהליך בעזרת סדנאות ייחודיות בטבילה במי קרח.

 

דביר בהדרכה

כותב המאמר: דביר רוזן

בעשורים האחרונים חוקר תנועה, נשימה, תודעה, אנרגיית חיים וחשיפה לקור. מנכ"ל ומייסד שיטת ICE THERAPY המשלבת מגוון כלים שהוכחו כיעילים לשיפור המצב הנפשי והפיזי, המביאים לבניית חוסן בריאותי והתמודדות טובה יותר עם מצבי לחץ על כל סוגיו. בוגר קורס מדריכי וים הוף בינלאומי בפולין. ממובילי פרוייקט "קור רוח" לזכרו של עילי ברעם, למען לוחמי צה"ל, מפונים וניצולי ה – 7.10. מתמחה בלהעביר מטופלים תהליך מעצים, מרפא ושיפור המצב המנטלי לאורך זמן.

סילבוס לקורס הכשרת מדריכים/מטפלים בשיטת-
Ice Therapy


מטרת הקורס
להכשיר מדריכים/מטפלים להנחיית תכנים וליווי א.נשים בשיטת Ice Therapy בהתאמה לקהילה הישראלית ולאתגרים העומדים בפניה, הקורס יכלול בתוכו מגוון כלים ייחודיים שנאספו בקפידה למכלול טיפולי יעיל ואפקטיבי: חשיפה לקור, נשימה מודעת, תקשורת חדשה מול כאב, שליטה במערכת העצבים, תנועה וחיבור לגוף, חשיפה לשמש, מדיטציה, התבוננות, חיזוק מנטלי ושינוי דפוסי מחשבה.

מבנה הקורס
90 שעות אקדמיות סה"כ.
עשרה מפגשים אחד בשבוע, כל מפגש 7 שעות אקדמאיות.
עוד 20 שעות אקדמאיות בתכנים דיגיטליים.

דרישות
ניסיון של שנה לפחות בהנחיית קבוצות או ליווי מטופלים כמדריכים/מטפלים.
תרגול פעיל של חשיפה לקור ותרגולי נשימה חצי שנה ומעלה.
בעל תעודת עזרה ראשונה בתוקף-ניתן לבצע במהלך הקורס.

תנאי קבלה (לא חובה, כל מקרה יבדק לגופו)
מאמני כושר/מורים ליוגה/מורים לתנועה/מטפלים/מורים ומנחים בתחום ההתפתחות האישית בעלי תעודת הסמכה ממוסד מוכר.
ראיון אישי ובדיקת התאמה.

תנאים לקבלת תעודה
השתתפות במעל 80% מהשיעורים.
ציון עובר בסוף הקורס.

תאריכי הקורס ומיקום
חודשיים וחצי | מפגש שבועי קבוע בימי שלישי בין 16:00-22:00
שיעור ראשון – 5/11/24 | שיעור אחרון – 14/1/25 
מיקום – ספא הקרח ICETHERAPY יצחק ויטנברג 4 תל אביב.

הצוות המקצועי –
רכז קורס
– דביר רוזן.
מרצים אורחים – פרנסיס קרווצוק, יפתח שביט, גיורא מראני, נתנאל עטיה.

נקודות חשובות
– ייתכנו שינויים במועד פתיחת/סיום הקורס
– פתיחת הקורס מותנית במספר מינמלי של 10 משתתפים
– מספר המקומות בקורס מוגבל ל 18

מפגש 1 – 5.11.24:
הצגת תכנית הקורס, ציפיות ונהלים – 1 ש"א
סבב הכרות – הכרות עם משתתפי הקורס – 1 ש"א
הפסקה
הסבר מעמיק על נשימות ומנגנוני הנשימה – 1 ש"א
תרגול נשימות – 1 ש"א
הפסקה 
הסבר על טכניקת הכניסה לאמבטיית הקרח – 1 ש"א
כניסה לאמבטיה בליווי החניכים – 1 ש"א
שיתופים ותרגולי בית – 1 ש"א

מפגש 2 – 12.11.24:
אפקט ההורמסיס –  0.5 ש"א
תרגולי נשימות בתרבויות בעולם, וסוגי נשימה שונים: ריברסינג, טומו, די.אמ.טי , כח, פרנה יאמה, צלילה חופשית ועוד – 1 ש"א
היסטוריה של טבילות במי קרח בעולם – 0.5 ש"א
הפסקה
תרגול נשימות שונות – 1 ש"א
תרגול אמבטיות קרח מתקדמת – 1 ש"א
הפסקה
מחקרים מדעיים על השפעות הנשימה – 1 ש"א
מחקרים מדעיים על השפעות המים הקפואים ותנועה – 1 ש"א
תרגולי בית – 1 ש"א

מפגש 3 – 19.11.24:
מיינדסט- דפוסי מחשבות מיטיבות, אפקט הפלסיבו, צליחת אתגרים וצמיחה מנטלית – 1 ש"א
תרגיל כתיבה: כוונות לקורס, גישה אפקטיבית לאתגרים – 0.5 ש"א
חשיפה לשמש בזמן מדיטציה – 0.5 ש"א
הפסקה
תרגול נשימות בדגש על דפוס מחשבה, פוקוס בהתבוננות פנימה – 1 ש"א
כניסה לקרח בדגש על דפוס מחשבה, פוקוס בהתבוננות פנימה – 1 ש"א
הפסקה
אתגר תנועתי בדגש על דפוס מחשבה, פוקוס בהתבוננות פנימה – 1 ש"א
טבילה שניה ארוכה יותר  – 1 ש"א
תרגולי בית – 1 ש"א

מפגש 4 – 26.11.24:
מערכת העצבים והמוח – 1.5 ש"א
הורמונים  – 0.5 ש"א
הפסקה
תרגול נשימות בהנחיית חניכים – 1 ש"א
כניסה לאמבטיות קרח בהנחיית החניכים – 1 ש"א
הפסקה
כלי הדם ומערכת הנשימה – 1.5 ש"א
מערכת החיסון – 0.5 ש"א
תרגולי בית – 1 ש"א

מפגש 5 – 3.12.24:
סכנות בתרגול ומניעתן – 1 ש"א
בלת"מים בעת הנחיית סדנה ומענה – 1 ש"א
הפסקה
תרגול נשימות בהנחיית חניכים – 1 ש"א
כניסה לאמבטיות קרח בהנחיית החניכים – 1 ש"א
הפסקה
איזה מן מנחה אני? מה הסיפור שלי עם הנשימה והקרח? מה הוא מוסיף לי לחיים?  – 1 ש"א
אתיקה מקצועית והתנהלות מול משתתפי סדנאות – 1 ש"א
תרגולי בית – 1 ש"א

מפגש 6 – 10.12.24:
אומנות ההרצאה – עמידה מול קהל  – 1 ש"א
סטורי טלינג – בניית סיפור אישי – 1 ש"א
הפסקה
תרגול נשימות בהנחיית חניכים – 1 ש"א
כניסה לאמבטיות קרח בהנחיית החניכים – 1 ש"א
הפסקה
עמידה מול קהל – סיפור אישי – 1 ש"א
הנחיית קבוצות ודינמיקה קבוצתית – 1 ש"א
תרגולי בית ותרגולי סטאז' – 0.5 ש"א

מפגש 7 – 17.12.24:
מפגשים טיפוליים ובניית תהליך אישי – 2 ש"א
הפסקה
תרגול נשימות בהנחיית חניכים – 1 ש"א
כניסה לאמבטיות קרח בהנחיית החניכים – 1 ש"א
הפסקה
אתיקה מקצועית – 2 ש"א
תרגולי בית ותרגולי סטאז' – 0.5 ש"א

מפגש 8 – 24.12.24:
מערכת השרירים והגידים והשפעות הנשימה והקור – 1 ש"א
דלקתיות והשפעות הנשימה והקור – 1 ש"א
הפסקה
תרגול נשימות בהנחיית חניכים – 1 ש"א
כניסה לאמבטיות קרח בהנחיית החניכים – 1 ש"א
הפסקה
שומן הגוף והשפעות הקור – 1 ש"א
עור, שיער והשפעות הגוף והנשימה – 1 ש"א
תרגולי בית ותרגולי סטאז' – 0.5 ש"א

מפגש 9 – 7.1.25:
איסורי טבילה, התמודדות עם מקרים חריגים – 1 ש"א
בטיחות וביטוח – 1 ש"א
הפסקה
פרוטוקולים שונים לקבוצות מתרגלים שונות – לוחמים -הכנה לקראת פעילות/חזרה לשיגרה, תסמונות אוטואמיוניות – 1 ש"א
עבודה עם נפגעי פוסט טראומה/נפגעי נפש – 1 ש"א
הפסקה
מבחן עיוני – 2 ש"א
תרגולי בית ותרגולי סטאז' – 0.5 ש"א

מפגש 10 – 14.1.25:
פעילות סיכום – סשן נשימות מיוחד – 1 ש"א
טבילה מאתגרת באמבטיית קרח – 1 ש"א
הפסקה
איך ליישם את מה שלמדנו ולהצליח בתחום – 1 ש"א
מיתוג ושיווק פעילויות – 1 ש"א
הפסקה
מעגלי שיתוף על החוויה והקורס – 2 ש"א
חלוקת תעודות וברווזונים (לזכרו של עילי ברעם ז"ל) 0.5 ש"א

להשלמת הקורס יש לבצע סטאז' הבנוי מ:
5 מפגשים אישיים
3 קבוצות קטנות עד 8 משתתפים
2 סדנאות גדולות, בליווי למדריך מוסמך אשר מנחה סדנה לקבוצה גדולה מ 10 משתתפים.

*** בסיום הסטאז, תינתן האופציה לכיסוי הביטוחי.
*** בוגרים מצטיינים שיעמדו בכל תנאי הקורס ויביעו רצון, יוזמנו להשתלב בצוות ICETHERAPY
ולקיים סדנאות ברחבי הארץ ובכך לצבור ניסיון וידע.

נתנאל עטיה

עוס קליני, מטפל גוף נפש,
מלווה תהליכי צמיחה והתפתחות.
מייסד שיטת הורמיסיס.
לנכוח, לנשום ולהירפא מתוך הכאב.

ארי גיטלבנד

ארי גיטלבנד, בן 41, בעל, אבא לליאה ויונתן. מייסד freezone- מעבדה להעצמת היכולות והביצועים הספורטיביים. מדריך מוסמך של שיטת ווים הוף. מדריך מוסמך לשיטת oxygen advantage.

יפתח שביט

בן 38 אבא ל 3
חוקר נשימה ותודעה, מתעסק בנושאים מגוונים-
פרמדיק, צולל חופשי, סקיפר, צלם, איתור חילוץ והצלה במצבי קיצון נפשיים וסביבתיים. קצין במילואים ביחידה מיוחדת, מתעניין ומעמיק בפיזיולוגיה מאחורי שיטת ווים הוף כמו כן גם בצד המנטלי.

טל פרנס

מלווה מוסמכת בחשיפה לקור בשיטת Cold water therapy
מורה ליוגה, מדריכת צלילה, צוללת חופשית, יזמת ומהנדסת רפואית BC.S, MA.

חיה את החיים ונושמת, היחסים שלי עם העולם מלאים בסקרנות.
מעל עשור שאני לומדת ועוסקת במדע ומחקר בתעשיה הביו-רפואית ובקדמה הטכנולוגית.
מבינה תהליכים בגוף האדם, מתעסקת ביכולת לפרק לשלבים ולתחושות, לסיבה ותוצאה.
מעל עשור שאני הולכת בדרך היוגה, מתעמקת בתשומת הלב שבגוף והשקטת גלי התודעה.
ומעל שני עשורים באוקיינוס חווה בסקרנות את עולם הצלילה והקשר בין הנשימה והתנועה שלי בעולם.

אורלי שוקרון

בוגרת תוכנית המאמנים בשיטת סאטיה.
מנחת קבוצות מדיטציה מיינפולנס ודהרמה.
מאמנת להתפתחות מנטלית בשיטת CWT הסמכה של ISSP.

אור מלכה

בוגרת קורס מדריכי ICE THERAPY
מדריכת פילאטיס, פיזיוטרפיה לשיקום ספורטאים, מדריכת ריקוד.

יפתח שביט

בן 38 אבא ל 3
חוקר נשימה ותודעה, מתעסק בנושאים מגוונים-
פרמדיק, צולל חופשי, סקיפר, צלם, איתור חילוץ והצלה במצבי קיצון נפשיים וסביבתיים. קצין במילואים ביחידה מיוחדת, מתעניין ומעמיק בפיזיולוגיה מאחורי שיטת ווים הוף כמו כן גם בצד המנטלי.

אופיר סרוסי

מדריך שיטת וים הוף מוסמך, מאמין במקצועיות, והעברת חויה יוצאת דופן בסדנאות שלי, בתמיכת ממצאים מדעיים עדכניים ביותר על היתרונות של הנשימה וטבילה במי קרח. מפיק סיפוק גדול להעצים אנשים ולהעניק להם כלים משמעותיים להתמודדות עם לחץ וחרדה.

טל אפל

החלום שלי הוא לעזור לאנשים להרגיש טוב יותר ולחיות חיים טובים, מאושרים ובריאם יותר. אני מאמין ששיטת ווים הוף (WIM HOF METHOD) היא כלי מדהים ודרך מדהימה לעשות את זה.

אני מדריך למיינדפולנס ומדיטצייה. הם חלק משמעותי מהכלים שבהם אני משתמש בהדרכה. אני רואה בכלים האלו קשר חזק בהובלת תהליכים, מציאת איזון וחיבור אמיתי ועמוק פנימה.

בשבילי, רפואת הקרח היא לא רק דרך להעביר ידע או תוכן, אלא לקחת אדם מנקודה מסויימת ולעבור איתו יחד איזושהי דרך, כאשר הוא זה שמכתיב אותה.

יונתן למברט

מתוגרר בירושלים בירת ישראל.

מדריך מוסמך לטבילה בקרח לפי שיטת ווים הוף המשלבת נשימות וטבילה במי קרח. מעביר סדנאות ברחבי הארץ למגוון רחב של קהלים בגילאים ורקעים שונים.
מדריך ומטפל באומנות לחימה בסגנונות קונג פו וטאי צ'י.

פרנסיס קרוצו'ק

מדריך של שיטת וים הוף ונשימה מודעת. חוקר את עולם הנשימה והיוגה מעל 10 שנים.

 הביא את התחום של החשיפה לקור לציבור הרחב בישראל וב- 6 שנים האחרונות לימד אלפי אנשים את שיטת וים הוף.

מאמין שהמפתח למערכת העצבית היא מערכת הנשימה שלנו.  יש לנו את הכלים להשפיע באופן מודע עליהם.

מרצה ומביא ידע עתיק בזווית מדעית, מרעננת ונגישה לקהל הרחב

דביר רוזן

בעשורים האחרונים חוקר תנועה, נשימה, תודעה, אנרגיית חיים וחשיפה לקור. מנכ"ל ומייסד שיטת ICE THERAPY המשלבת מגוון כלים שהוכחו כיעילים לשיפור המצב הנפשי והפיזי, המביאים לבניית חוסן בריאותי והתמודדות טובה יותר עם מצבי לחץ על כל סוגיו. בוגר קורס מדריכי וים הוף בינלאומי בפולין. ממובילי פרוייקט "קור רוח" לזכרו של עילי ברעם, למען לוחמי צה"ל, מפונים וניצולי ה 7.10. מתמחה בלהעביר מטופלים תהליך מעצים, מרפא ושיפור המצב המנטלי לאורך זמן.

מפיק אירועים ופסטיבלים, יוצר סדנאות מקוריות בעולמות הרוח. מראשוני רקדני הברייקינג בישראל, כוריאוגרף,  יו"ר וועדת הברייקינג ושופט בינלאומי לברייקינג כענף ספורט אולימפי.

"אני מאמין ששיטת ICE THERAPY היא מהפכת הבריאות של הדור החדש, ואני רואה בפעילות שלנו שליחות גדולה שמייטיבה עם כלל האוכלוסייה. בכל פעם מחדש, אני נוכח כי ביכולתנו להפעיל את מנגנוני הריפוי הפנימיים באמצעות כלים יעילים ופשוטים."

הצהרת נגישות

הנגשת אתר לאנשים עם מוגבלויות

אנו מייחסים חשיבות עליונה להתאמת אתר האינטרנט שלנו לגולשים עם מוגבלות פיזית, קוגניטיבית וחושית, מתוך השקפה לפיה יש לאפשר לכל בני האדם הזדמנות שווה ונגישות.
אנו משקיעים משאבים רבים בהנגשה של האתר, על מנת לאפשר למרבית האוכלוסייה לגלוש לשירות ולמידע בו בנוחות וליהנות מהשירותים ומהתכנים המתפרסמים בו.

תהליך ההנגשה כולל בין השאר שיפור בנושאים הבאים:

▪ ניווט פשוט וברור בתוך ובין דפי האתר גם בעזרת המקלדת בלבד
▪ אפשרות לשינוי גודל הגופן בכל דפי האתר עד 200% והמשך ניווט ללא קושי
▪ תצוגה ברורה של רכיבי האתר
▪ התאמה לדפדפנים שונים
▪ התאמה לעבודה ברזולוציות שונות
▪ אפשרות להצגת עמודים בצבעים הנגישים לכבדי ראייה ועיוורי צבעים כלומר טקסט כהה על רקע בהיר במידת הצורך
▪ הנגשת טפסי האתר על מנת לאפשר שימוש קל ופשוט לבעלי מוגבלויות
▪ מנגנון לעקיפת התפריט הראשי
▪ הוספת טקסטים חלופיים לתמונות

סוג הנגישות באתר האינטרנט שלנו:

האתר מונגש ע”פ הנחיות הנגישות בתקן הישראלי 5568 ונעזר בהנחיות הנגישות באתרים הבנויים בפלטפורמת wordpress.
האתר מונגש לרמה AA של הארגון הבינלאומי העוסק בתקינה ברשת.
Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) 2.0

נציין כי למרות מאמצנו להנגיש את כל דפי באתר, ייתכן ויתגלו חלקים ספציפיים באתר שאינם נגישים.
אנו ממשיכים במאמצים לשפר את נגישות האתר כחלק ממחויבותנו ורצוננו לאפשר בו שימוש עבור כלל האוכלוסייה כולל אנשים עם מוגבלויות.

נשמח לעמוד לשירותך בכל בקשה לקבלת מידע או הצעות לשיפור.
לפניות בנושא נגישות ניתן לפנות לדביר רוזן :
מייל – dvir@s-a-p.co.il
טלפון – 054-487-9976

לעי לחי לחי לחי לחי לחי לחי לח ילחי לחע ליע חיע חי עלעי לחי לחי לחי לחי לחי לחי לח ילחי לחע ליע חיע חי עלעי לחי לחי לחי לחי לחי לחי לח ילחי לחע ליע חיע חי עלעי לחי לחי לחי לחי לחי לחי לח ילחי לחע ליע חיע חי עלעי לחי לחי לחי לחי לחי לחי לח ילחי לחע ליע חיע חי עלעי לחי לחי לחי לחי לחי לחי לח ילחי לחע ליע חיע חי עלעי לחי לחי לחי לחי לחי לחי לח ילחי לחע ליע חיע חי עלעי לחי לחי לחי לחי לחי לחי לח ילחי לחע ליע חיע חי עלעי לחי לחי לחי לחי לחי לחי לח ילחי לחע ליע חיע חי עלעי לחי לחי לחי לחי לחי לחי לח ילחי לחע ליע חיע חי עלעי לחי לחי לחי לחי לחי לחי לח ילחי לחע ליע חיע חי עלעי לחי לחי לחי לחי לחי לחי לח ילחי 

לחע ליע חיע חי עלעי לחי לחי לחי לחי לחי לחי לח ילחי לחע ליע חיע חי עלעי לחי לחי לחי לחי לחי לחי לח ילחי לחע ליע חיע חי עלעי לחי לחי לחי לחי לחי לחי לח ילחי לחע ליע חיע חי עלעי לחי לחי לחי לחי לחי לחי לח ילחי לחע ליע חיע חי עלעי לחי לחי לחי לחי לחי לחי לח ילחי לחע ליע חיע חי ע

דילוג לתוכן