איך נשימה מהבטן מובילה לנשימה נכונה: מדריך מעשי

נשימה היא תהליך חיוני המתרחש באופן אוטומטי בגופנו ובכל זאת, רבים מאיתנו אינם מודעים לחשיבותה של נשימה נכונה ולהשפעות הרבות שיש לה על בריאותנו הגופנית והנפשית. נשימה מהבטן, המכונה גם נשימה דיאפרגמטית או נשימה סרעפתית, היא טכניקה ייחודית של נשימה המקדמת איזון והרמוניה בתוך הגוף. בשנים האחרונות, מחקרים מדעיים רבים הצביעו על יתרונותיה הבריאותיים והמשמעותיים של נשימה זו, החל בשיפור תפקודים גופניים חיוניים כמו זרימת החמצן והרכב הדם, ועד להפחתת מתחים, חרדה וסיוע במצבי לחץ. מאמר זה נועד ללמד אתכם איך לאמץ את טכניקת הנשימה מהבטן, להעמיק את הידע שלכם בתחום וסייע לכם להבין מדוע כה חשוב להטמיע טכניקה זו לתוך שגרת החיים היום-יומית.

אצלנו ב – Ice Therapy תמצאו מגוון של סדנאות נשימה שיסייעו לכם להירגע וליהנות מהחיים בצורה שלווה יותר. צרו איתנו קשר לקבלת פרטים נוספים.

מהי נשימה מהבטן ומדוע היא חשובה?

נשימה מהבטן, כשמה כן היא, היא שיטת נשימה שבה הדגש העיקרי הוא על תנועות השריר הדיאפרגמטי – השריר הראשי והמרכזי בתהליך הנשימה. בניגוד לנשימה שטחית, שבה האוויר נכנס ויוצא באמצעות תנועות מצומצמות של החזה ושל הצלעות, נשימת בטן מאפשרת שימוש מקסימלי ונכון בכוח הסרעפת. בשל כך, האוויר חודר לעומק הריאות ולחללים הנשימתיים, מה שמשפר באופן משמעותי את יכולת ספיגת החמצן ומסייע בהעשרת הדם בחמצן. במקביל, רמות הפחמן הדו-חמצני יורדות באופן טבעי, מאחר שהגוף מצליח לסלק באפקטיביות את הגזים המזהמים מהמערכת. היתרונות הבריאותיים הנלווים לנשימה מהבטן כוללים שיפור בתפקוד המערכות הגופניות השונות, הקלה משמעותית על כאבים ועל כאבי גב תחתון, הרגעת הלחצים הפיזיים והנפשיים ואף תרומה ממשית להפחתת עומס על הלב.

איך לזהות נשימה שאינה נכונה?

שלבים לשיפור טכניקת הנשימה

למרבה הצער, ישנם רבים מאיתנו שאינם מודעים לחשיבות הנשימה הנכונה וסובלים מההשלכות השליליות של נשימה חסרה ולקויה. נשימה שטחית ומהירה מדי, שבה החזה עולה ויורד במהירות בלי שהסרעפת תמלא את תפקידה, יכולה להוביל למצבים קשים ולהחרפת בעיות בריאותיות קיימות. כאשר הגוף אינו מצליח לקלוט כמויות חמצן מספיקות בעקבות נשימה לא נכונה, המוח שולח אותות מצוקה שגורמים להפרשה מוגברת של הורמוני לחץ ודחק כמו קורטיזול ואדרנלין. מצב זה עלול להוביל לסימפטומים כמו עייפות כרונית, קשיי ריכוז, התעצמות של דלקות ומחלות ממאירות וחשוב מכך – עלייה דרסטית בסיכון לבעיות לב וכלי דם מסכנות חיים כגון התקפי לב או שבץ מוחי. לכן, חשוב להכיר ולאתר את סממני האזהרה של נשימה לא נכונה מתוך מטרה לתקנם בזמן ובצורה נכונה.

כדי לזהות אם אתם נושמים באופן לא נכון, יש לשים לב למספר מאפיינים:

  • נשימות קצרות ומהירות: אם מצאתם את עצמכם נושמים מהר וקלות, זהו אינדיקטור לנשימה שטחית. נשימה זו לא מאפשרת לחמצן להגיע לחלקים התחתונים של הריאות.
  • הרגשת חוסר אוויר: אם אתם מרגישים תדיר שאינכם מסוגלים לקחת נשימה עמוקה מספקת, זה יכול להיות סימן לנשימה לא נכונה.
  • שימוש מוגבר בשרירי הצוואר והכתפיים: בעת נשימה, אם שרירי הצוואר והכתפיים שלכם פועלים ונראים נפוחים, זהו סימן שהדיאפרגמה אינה פועלת כראוי ואתם מסתמכים על שרירים שאינם מיועדים לנשימה עמוקה.
  • תחושת עייפות אחרי נשימה: אם פעילות נשימה גורמת לכם להרגיש עייפות, זה עלול להיות סימן לכך שהנשימה שלכם אינה מספקת חמצן ביעילות ראויה לכל הגוף.

היכולת לזהות את הנשימה הלא נכונה ולעבוד על שיפורה יכולה להוביל לשיפורים משמעותיים בבריאות הגופנית והנפשית שלכם. בהמשך המאמר, נעבור לדון בתרגולים ובטכניקות שיעזרו לכם ליישם נשימה מהבטן באופן יום-יומי וליהנות מהיתרונות הרבים שהיא מציעה.

מעוניינים לגלות איך לנשום נכון בחיי היום יום? היכנסו למאמר שהכנו בנושא.

שלבים לשיפור טכניקת הנשימה

הטמעת טכניקת נשימה מהבטן ושיפור אופן הנשימה הכולל דורשים תרגול והקניית הרגלים חדשים, אך יש לכך משמעות עצומה לבריאותכם ולאיכות חייכם. להלן כמה שלבים בסיסיים העוזרים לשפר את טכניקת הנשימה ולאפשר נשימה נכונה ויעילה מבחינה גופנית ונפשית:

  1. מציאת מקום שקט ונוח לתרגול – שלב ראשוני, אך קריטי לתהליך, הוא מציאת סביבה נינוחה וללא הסחות דעת, שם תוכלו להתרכז בתרגול הנשימה. זהו יכול להיות חדר שקט בביתכם, מרפסת פרטית או אפילו אזור שקט במשרד. התרגול יכול להתבצע בשכיבה על הגב, בישיבה זקופה על כרית או בכל תנוחה אחרת שבה אתם מרגישים בנוח.
  2. מיקוד בתנועת הדיאפרגמה – לאחר שמצאתם מקום נוח, כדאי להציב את האצבעות או את כפות הידיים על אזור הבטן והחזה כדי להרגיש את תנועת השרירים במהלך הנשימה. הידיים יעזרו לכם להבחין בהבדל בין נשימה שטחית, שבה החזה עולה ויורד, לבין נשימת בטן עמוקה שמניעה את הרחבת הבטן כלפי חוץ בעת שאיפה.
  3. נשימה איטית ועמוקה – לאחר ההכנות הראשוניות, הגיע הזמן לבצע נשימה איטית ועמוקה דרך הנחיריים. שאפו נשימה איטית תוך כדי הרחבת הבטן כלפי חוץ בלבד, ללא הרמת החזה. השתדלו להאריך את הנשימה הפנימה ככל יכולתכם תוך כדי מילוי מלוא נפח הריאות באוויר. שימו לב להרגשת מתיחות נעימה באזור הבטן בשיא הנשימה.
  4. שחרור אוויר בהדרגה – לאחר השאיפה הממושכת ולאחר מילוי הריאות, הגיע זמן הנשיפה. באיטיות ובזרימה רצופה, נשפו את האוויר דרך הפה, תוך כדי הכנסת הבטן פנימה עד ריקון מוחלט של הריאות מאוויר. המטרה היא לשחרר את כל האוויר בנשיפה אחת ארוכה, תוך שמירה על קצב נשימה איטי ועל זרימה רגועה.

תרגול מתמשך של ארבעת השלבים הבסיסיים הללו יוביל לשיפור ניכר בטכניקות הנשימה, לשליטה טובה יותר על תהליך הנשימה ולשילוב אופטימלי של השרירים הדיאפרגמטיים. ביצוע נשימות עמוקות ומאוזנות מסוג זה לאורך זמן יכול להביא לשיפור משמעותי בבריאות הכללית, בתחושת האנרגיה והריכוז ובהקלה על מצבים של לחצים נפשיים. כדאי להקדיש כמה דקות ביום לתרגול טכניקות אלו, ולהשתדל ליישמן גם בזמנים של לחץ או של קושי נשימתי.

יש לנו מאמר שלם שכתבנו על טכניקות נשימה להירגעות לאלו שמעוניינים להעמיק את ידיעתם.

תרגול נשימה מהבטן: מקרים וסיטואציות שונות

היתרונות הבריאותיים של נשימה מהבטן חלים לא רק בעת תרגול יוגה או מדיטציה, אלא גם במגוון רחב של סיטואציות ומצבים בחיי היומיום. טכניקת נשימה זו גמישה ונגישה, ואפשר ליישמה באופן אפקטיבי בכל עת ובכל מקום בו אתם חשים שאתם זקוקים למרגוע, ריכוז או דחיפה אנרגטית. למדו כיצד לשלבה למצבי היום-יום השונים ותוכלו להפיק את מלוא התועלות הטמונות בה.מהי נשימה מהבטן ומדוע היא חשובה?

  • לפני שינה

    הרגעה והרפיה הן מפתחות לשינה בריאה, עמוקה ושלווה. כאשר אנו מתכוננים לשינה לאחר יום ארוך ומלא אירועים, חשוב שנצליח להרגיע את גופנו ולהשכיח את המחשבות הסוערות כדי להירדם במהירות וביעילות. זהו הזמן המושלם לתרגול של נשימות בטן עמוקות ומרגיעות. שכבו על המיטה בנוחות, הציבו את ידכם על הבטן, ובצעו סדרה של 10-5 נשימות איטיות אך ממלאות ריאות. הקפידו לנשוף כל נשימה לאיטה ולשחרר את המתחים מהגוף עם כל נשיפה. נשימות אלו יוצרות מצב של שלווה והרפיה עמוקה, הן יסייעו להפחתת ערנות המוח ויכינו אתכם לשינה טבעית ובריאה לאורך כל הלילה.

  • במהלך פעילות גופנית

    חשוב לזכור שנשימה נכונה חיונית לא רק בזמנים של מנוחה אלא גם במהלך פעילות גופנית. בעת פעילות פיזית, גופנו זקוק לכמויות חמצן מוגברות כדי לספק את הדרישות המוגברות של השרירים ושל המערכות הביולוגיות השונות. נשימת בטן עמוקה תאפשר לכם לצבור חמצן רב ככל הניתן תוך שילוב מיטבי של הסרעפת. לפני שאתם מתחילים בביצוע של פעילות גופנית, בצעו נשימות בטן מלאות כדי להעשיר את זרימת הדם בחמצן. במהלך הפעילות עצמה, הקפידו על נשימות עמוקות ורציפות דרך האף והפה כדי לשמור על צריכת חמצן גבוהה. טכניקת נשימה זו תעזור לכם להימנע מעייפות כרונית ולשמור על רמות אנרגיה ועל ביצועים גבוהים לאורך זמן.

  • ברגעי לחץ וחרדה

    אחד השימושים החשובים והיעילים ביותר של נשימת בטן הוא בטיפול במצבים של לחץ נפשי, חרדה וקושי רגשי. כאשר אנו חווים רגעים של מתח, דחק או תגובת לחץ לא נעימה, במוח מופרשים מינונים גבוהים של הורמוני לחץ דוגמת אדרנלין וקורטיזול. הורמונים אלו גורמים לתגובת "לחימה או בריחה" קלאסית המלווה בעלייה בקצב הלב ובנשימה מואצת, רעידות שרירים ודריכות קיצונית שמטרתה להכין אותנו להילחם או לנוס על חיינו ממקור האיום.

תרגול נשימה נכונה בסיטואציות אלו ובסיטואציות רבות אחרות, הופך אותה לכלי יום-יומי וגמיש ביותר. עם הזמן והתרגול, תוכלו ליישם אותה בקלות בכל מצב בחייכם ולהרגיש את ההבדל המשמעותי שהיא עושה להרגשתכם ולתפקודכם הגופני והנפשי. היא תעניק לכם דרך פשוטה וזמינה להרגיע את עצמכם, להתרכז ולבצע ביתר יעילות.

כך למשל, תרגול של שיטת נשימות וים הוף יסייע לכם להתמודד עם קשיים בחייכם בצורה קלה יותר, אך גם יסייע לכם להתחבר לעצמכם עמוקות.

המדע מאחורי נשימה מהבטן

אף על פי שמדובר בפעולה טבעית שאנו מבצעים ללא מחשבה מיום היוולדנו, הנשימה היא אחד התהליכים הביולוגיים החשובים והמשמעותיים ביותר בגופנו. היא מזינה את גופנו בחמצן חיוני, מסלקת פחמן דו-חמצני רעיל ומאזנת את רמות הגזים החיוניים בדם. אך הנשימה איננה רק חיונית לקיום החיים אלא גם כלי עצמתי להשפעה ולשינוי מכריע של מצבנו הגופני והנפשי. במיוחד כשמדובר בנשימה מהבטן – טכניקת נשימה ייחודית הנשענת על עקרונות פיזיולוגיים מוכחים מדעית.

מחקרים רבים הוכיחו שנשימה דיאפרגמטית, הנעשית באמצעות שימוש מושכל בשריר הדיאפרגמה, מאפשרת מילוי מקסימלי של הריאות באוויר. ככל שריאותינו ממולאות ביתר שאת, גם ספיגת החמצן לתוך מחזור הדם משתפרת באופן משמעותי. חמצן הוא אחד המרכיבים החיוניים בכל תאי הגוף – הוא מחזק את תפקודם, מעודד חילוף חומרים בריא ותורם לתהליכי ריפוי ורגנרציה. במקביל, נשימה מהבטן גם מייעלת את פליטת הפחמן הדו-חמצני – גז רעיל שהצטברותו בגוף עלולה לגרום לנזקים משמעותיים.

תהליך זרימת החמצן המועצמת ופינוי יעיל של הדו-חמצני הופכים את נשימת הבטן לגורם מרכזי בשיפור יעילות מערכות חיוניות רבות בגוף. זרימת הדם הטובה יותר מפחיתה את העומס על הלב ועל צינורות הדם, והרכב הגזים המאוזן מביא להורדה מוכחת בלחץ הדם. מצב זה גם מעודד האצה באספקת הדם העשיר בחמצן לרקמות, תאים ואיברים שונים ברחבי הגוף.

אך התועלות המרכזיות של נשימת בטן חורגות הרבה מעבר לתחום הפיזיולוגיה הבריאותית הבסיסית. שילוב נשימה זו עם טכניקות מרגיעות נוספות עשוי להיטיב גם עם בריאותנו הנפשית והרגשית.

תועלות נוספות לבריאות הפסיכולוגית והרגשית

העלייה בזרימת הדם וברמות החמצן המגיעות למוח כתוצאה מנשימה מהבטן תורמת רבות גם להרגעת המערכת העצבית והמצבים הרגשיים שלנו. מחקרים הוכיחו כי ריכוזים גבוהים של חמצן במוח מדכאים את הפעילות במוקדי הלחץ והחרדה הממוקמים בהיפותלמוס ובאזורי המוח הקשורים לתגובות ה – "לחימה או בריחה". במקביל, הם מגבירים את פעילותם של אזורים האמונים על רגיעה, שלווה וויסות הרגשות. מכאן נגזרות יכולותיה המרגיעות והממתנות חרדה של נשימת הבטן.

אך החוקרים הלכו צעד נוסף והוכיחו שתרגול עקבי של נשימות בטן יכול גם לסייע בטיפול בהפרעות חרדה ובדיכאון. הסיבה לכך נעוצה בהשפעות הגומלין שבין הנשימה לבין מערכת העצבים הפרא-סימפטטית – זו האחראית על מצבי רגיעה והחלמה בגוף. נשימה איטית ועמוקה ממריצה פעילות של מערכת זו ומדכאת במקביל את מערכת העצבים הסימפתטית הקשורה ללחץ ולחרדה. דפוס נשימה מאוזן זה מוריד את רמות הקורטיזול – ההורמון המזוהה עם חרדה, לחצים ומצבי לחץ כרוניים.

ההתרכזות במהלך הנשימה מהבטן תורמת גם להעלאת המודעות הרגשית, הריכוז והיכולת לחוש את תהליכי הגוף מבפנים. נשימות ברורות וממוקדות מעודדות יציבות נפשית, שקט פנימי וחשיבה חיובית ובהירה. כך, נשימה זו הופכת לכלי עוצמתי נגד דפוסי חשיבה שליליים ומצבים רגשיים קשים כמו דיכאון או חרדה.

כפי שאפשר לראות, המדע מאחורי נשימת הבטן מדגיש את התועלות המשמעותיות של טכניקה זו הן לבריאות הפיזית והן לבריאות הנפשית שלנו. היא מאוששת את יעילותן המוכחת של מסורות עתיקות שטענו לערכה הרב של נשימה נכונה ומאוזנת. על כן, הטמעת נשימת בטן בחיינו יכולה להיות השקעה יקרת ערך באיכות חיינו ובאורח חיים בריא ומאוזן.

אצלנו ב – Ice Therapy אנחנו משלבים תרגול של נשימה מהבטן עם נשימות בטכניקת וים הוף לפני הטבילה באמבטיית קרח. אך מעבר לכך, אנחנו רואים מקרוב כי הכרות עצמית ושליטה על יכולת הנשימה שלנו מסייעת להירגעות ושליטה מלאה על חיינו.

דביר בהדרכה

כותב המאמר: דביר רוזן

בעשורים האחרונים חוקר תנועה, נשימה, תודעה, אנרגיית חיים וחשיפה לקור. מנכ"ל ומייסד שיטת ICE THERAPY המשלבת מגוון כלים שהוכחו כיעילים לשיפור המצב הנפשי והפיזי, המביאים לבניית חוסן בריאותי והתמודדות טובה יותר עם מצבי לחץ על כל סוגיו. בוגר קורס מדריכי וים הוף בינלאומי בפולין. ממובילי פרוייקט "קור רוח" לזכרו של עילי ברעם, למען לוחמי צה"ל, מפונים וניצולי ה – 7.10. מתמחה בלהעביר מטופלים תהליך מעצים, מרפא ושיפור המצב המנטלי לאורך זמן.

מומלץ להתחיל בתרגול של חמש עד עשר דקות, פעם  עד שלוש פעמים ביום. עם הזמן, אפשר להאריך את זמן התרגול ככל שהתרגול נהיה נוח יותר והטכניקה משתפרת.

בדרך כלל, נשימה מהבטן היא שיטה בטוחה ומועילה לרוב האנשים. עם זאת, אנשים עם מצבים רפואיים מסוימים כמו פריצת דיסק או פציעות בחזה מומלץ שיוועצו עם איש מקצוע לפני שהם מתחילים בתרגול זה.

נשימה מהבטן משתלבת באופן טבעי עם תרגולי יוגה ומדיטציה כאשר היא עוזרת להעמיק את הריכוז ולשפר את זרימת האנרגיה במהלך התרגול. תרגלו נשימה מהבטן לפני כל תרגול יוגה או מדיטציה ואז המשיכו להשתמש בה במהלך התרגול לשם שקט נפשי וריכוז מיטבי.

נשימה מהבטן משפרת את הספקת החמצן ומאפשרת נשימה עמוקה יותר שמגדילה את נפח האוויר הנשאף ומעלה את יעילות השימוש בחמצן במהלך האימון. כתוצאה מכך, תחושת העייפות מתמהמהת והביצועים הגופניים נשמרים לאורך זמן רב יותר.

אחת הטכניקות היעילות היא נשימה מונחית – לקחת נשימה עמוקה ולספור עד ארבע בעת השאיפה, להחזיק את הנשימה ולספור עד שבע, ולאחר מכן לנשוף באיטיות תוך ספירה עד שמונה. טכניקה זו יכולה לעזור להירגע ולהביא את הגוף למצב של שלווה גם בזמן מתח רב. שיטה זו נקראת גם נשימות 4 7 8 והיא מסייעת רבות להירגעות הגוף והנפש.

לימור קרני

אמא ל-4 גרה בשמשית עמק יזרעאל. בעלת תואר שני בעבודה סוציאלית קלינית התמחות בטראומה, תואר שני במנהל עסקים. מאמנת מנטלית לספורטאים ומטפלת בביופידבק. בוגרת קורס מדריכי ICETHERAPY.

ג'ני גיטלבנד

פסיכותרפיסטית גופנית, מאמנת סופרוויזרית על בסיס שלושת העקרונות. במעבר מאורח חיים של שחיקה סטרס ועומס גבוה— לחיים וקריירה מלאי משמעות טעם וחיוניות.

סילבוס לקורס הכשרת מדריכים/מטפלים
בשיטת ICE THERAPY


מטרת הקורס
להכשיר מדריכים/מטפלים להנחיית תכנים וליווי א.נשים בשיטת Ice Therapy בהתאמה לקהילה הישראלית ולאתגרים העומדים בפניה, הקורס יכלול בתוכו מגוון כלים ייחודיים שנאספו בקפידה למכלול טיפולי יעיל ואפקטיבי: חשיפה לקור, נשימה מודעת, תקשורת חדשה מול כאב, שליטה במערכת העצבים, תנועה וחיבור לגוף, חשיפה לשמש, מדיטציה, התבוננות, חיזוק מנטלי ושינוי דפוסי מחשבה.

מבנה הקורס
90 שעות אקדמיות סה"כ.
עשרה מפגשים אחד בשבוע, כל מפגש 7 שעות אקדמאיות.
עוד 20 שעות אקדמאיות בתכנים דיגיטליים.

תנאי קבלה (לא חובה, כל מקרה יבדק לגופו)
ניסיון בהנחיית קבוצות או יחידים.
תרגול פעיל של חשיפה לקור ותרגולי נשימה חצי שנה ומעלה.
בעל תעודת עזרה ראשונה בתוקף-ניתן לבצע במהלך הקורס.
ראיון אישי ובדיקת התאמה.

תנאים לקבלת תעודה
השתתפות במעל 80% מהשיעורים.
ציון עובר בסוף הקורס.

תאריכי הקורס ומיקום
חודשיים וחצי | מפגש שבועי קבוע בימי שלישי בין 16:00-22:00
שיעור ראשון – 28/1/25 | שיעור אחרון – 1/4/25
מיקום – ספא הקרח ICETHERAPY יצחק ויטנברג 4 תל אביב.

נקודות חשובות
– ייתכנו שינויים במועד פתיחת/סיום הקורס
– פתיחת הקורס מותנית במספר מינמאלי של 10 משתתפים
– מספר המקומות בקורס מוגבל ל 18

מפגש 1 – 28.1.25:
הצגת תכנית הקורס, ציפיות ונהלים – 1 ש"א
סבב הכרות – הכרות עם משתתפי הקורס – 1 ש"א
הפסקה
פרוטוקול סדנת אייסטרפי – 1 ש"א
הסבר ותרגול מיינד סט – 1 ש"א
הפסקה
הסבר ותרגול נשימות – 1 ש"א
הסבר ותרגול טבילה באמבטיית הקרח – 1 ש"א
שיתופים ותרגולי בית – 1 ש"א

מפגש 2 – 4.2.25:
אפקט ההורמסיס –  0.5 ש"א
תרגולי נשימות בתרבויות בעולם, וסוגי נשימה שונים: ריברסינג, טומו, די.אמ.טי , כח, פרנה יאמה, צלילה חופשית ועוד – 1 ש"א
היסטוריה של טבילות במי קרח בעולם – 0.5 ש"א
הפסקה
תרגול נשימות שונות – 1 ש"א
תרגול אמבטיות קרח מתקדמת – 1 ש"א
הפסקה
תועלות הנשימה וטבילה במי קרח – 1 ש"א
מחקרים מדעיים על השפעות הנשימה, השפעות מי הקרח ותנועה – 1 ש"א
תרגולי בית – 1 ש"א

מפגש 3 – 11.2.25:
מיינדסט- דפוסי מחשבות, אפקט הפלסיבו, צליחת אתגרים וצמיחה מנטלית – 1 ש"א
תרגיל כתיבה: כוונות לקורס, גישה אפקטיבית לאתגרים – 0.5 ש"א
חשיפה לשמש בזמן מדיטציה – 0.5 ש"א
הפסקה
תרגול נשימות בדגש על דפוס מחשבה, פוקוס בהתבוננות פנימה – 1 ש"א
כניסה לקרח בדגש על דפוס מחשבה, פוקוס בהתבוננות פנימה – 1 ש"א
הפסקה
אתגר תנועתי בדגש על דפוס מחשבה, פוקוס בהתבוננות פנימה – 1 ש"א
טבילה שניה ארוכה יותר  – 1 ש"א
תרגולי בית – 1 ש"א

מפגש 4 – 18.2.25:
אומנות ההרצאה – עמידה מול קהל  – 1 ש"א
סטורי טלינג – בניית סיפור אישי, עמידה מול קהל – 1 ש"א
הפסקה
תרגול נשימות בהנחיית חניכים – 1 ש"א
כניסה לאמבטיות קרח בהנחיית החניכים – 1 ש"א
הפסקה
כלי הדם ומערכת הנשימה – 1 ש"א
יתרון שיטת החמצן – 1 ש"א
תרגולי בית – 1 ש"א

מפגש 5 – 25.2.25:
אנטומיה של מערכת הנשימה – 1 ש"א
היפרוונטילציה היפרקפניה – 1 ש"א
הפסקה
תרגול נשימות בהנחיית חניכים – 1 ש"א
כניסה לאמבטיות קרח בהנחיית החניכים – 1 ש"א
הפסקה
מבנה מערכת העצבים – 1 ש"א
המכניקה של הנשימה – 1 ש"א
תרגולי בית – 1 ש"א

 

מפגש 6 – 4.3.25:
סכנה בתרגול ומניעתן – 2 ש"א
הפסקה
תרגול נשימות בהנחיית חניכים – 1 ש"א
כניסה לאמבטיות קרח בהנחיית החניכים – 1 ש"א
הפסקה
תחמוצת הפחמן – 1 ש"א
דפוסי נשימה – 1 ש"א
תרגולי בית ותרגולי סטאז' – 1 ש"א

מפגש 7 – 11.3.25:
מפגשים טיפוליים ובניית תהליך אישי – 1 ש"א
מצבים רגשיים של מטופלים/משתתפים – 1 ש"א
הפסקה
תרגול נשימות בהנחיית חניכים – 1 ש"א
כניסה לאמבטיות קרח בהנחיית החניכים – 1 ש"א
הפסקה
הבנת טראומה והשפעותיה במצבי חשיפה לקור – 1 ש"א
כלים מעשיים לעבודה עם טובלים המתמודדים עם טראומה – 1 ש"א
תרגולי בית ותרגולי סטאז' – 1 ש"א

מפגש 8 – 18.3.25:
איסורי טבילה, התמודדות עם מקרים חריגים – 1 ש"א
בטיחות וביטוח – 1 ש"א
הפסקה
פרוטוקולים שונים לקבוצות מתרגלים שונות – לוחמים -הכנה לקראת פעילות/חזרה לשיגרה, תסמונות אוטואמיוניות – 1 ש"א
עבודה עם נפגעי פוסט טראומה/נפגעי נפש – 1 ש"א
הפסקה
תרגול נשימות בהנחיית חניכים – 1 ש"א
כניסה לאמבטיות קרח בהנחיית החניכים – 1 ש"א
תרגולי בית ותרגולי סטאז' – 1 ש"א

 

מפגש 9 – 25.3.25:
חזרה למבחן העיוני – 2 ש"א
הפסקה
תרגול נשימות מתקדם – 1 ש"א
כניסה לאמבטיות קרח אתגר מתקדם– 1 ש"א
הפסקה
מבחן עיוני – 2 ש"א
תרגולי בית ותרגולי סטאז' – 1 ש"א

מפגש 10 – 1.4.25:
איך ליישם את מה שלמדנו ולהצליח בתחום – 1 ש"א
מיתוג ושיווק פעילויות – 1 ש"א
הפסקה
תרגיל מסכם לקורס – סשן נשימות מיוחד – 1 ש"א
תרגיל מסכם לקורס – טבילה מאתגרת באמבטיית קרח – 1 ש"א
הפסקה
מעגלי שיתוף על התהליך האישי והקורס – 1.5 ש"א
חלוקת חולצות מדריכים וברווזונים (לזכרו של עילי ברעם ז"ל) – 1.5 ש"א

להשלמת הקורס יש לבצע סטאז' הבנוי מ:
5 מפגשים אישיים
3 קבוצות קטנות עד 8 משתתפים
2 סדנאות גדולות, בליווי למדריך מוסמך אשר מנחה סדנה לקבוצה גדולה מ 10 משתתפים.

*** בסיום הסטאז, תינתן האופציה לכיסוי הביטוחי.
*** בוגרים מצטיינים שיעמדו בכל תנאי הקורס ויביעו רצון, יוזמנו להשתלב בצוות ICETHERAPY
ולקיים סדנאות ברחבי הארץ ובכך לצבור ניסיון וידע.

נתנאל עטיה

עוס קליני, מטפל גוף נפש,
מלווה תהליכי צמיחה והתפתחות.
מייסד שיטת הורמיסיס.
לנכוח, לנשום ולהירפא מתוך הכאב.

ארי גיטלבנד

ארי גיטלבנד, בן 41, בעל, אבא לליאה ויונתן. מייסד freezone- מעבדה להעצמת היכולות והביצועים הספורטיביים. מדריך מוסמך של שיטת ווים הוף. מדריך מוסמך לשיטת oxygen advantage.

יפתח שביט

בן 38 אבא ל 3
חוקר נשימה ותודעה, מתעסק בנושאים מגוונים-
פרמדיק, צולל חופשי, סקיפר, צלם, איתור חילוץ והצלה במצבי קיצון נפשיים וסביבתיים. קצין במילואים ביחידה מיוחדת, מתעניין ומעמיק בפיזיולוגיה מאחורי שיטת ווים הוף כמו כן גם בצד המנטלי.

פיליפ הלפרט

בעל תואר ראשון ושני במדעי החינוך הגופני עם מיקוד ביציבה, ביומכניקה וקינזיולוגיה. מאמן יכולת גופנית של נבחרת ישראל פראלימפית לחתירה. מלווה ספורטאים מענפים שונים בהכנתם לתחרויות שיא. בעל הכשרה נרחבת בטכניקות טיפול מנואליות. מדריך יוגה מוסמך. מאמן לאורח חיים בריא מטעם CHEK Institute. רכז מסלול ספורט-תרפיה (Athletic Trainer) וקורס מדריכים לאימון פונקציונלי. מרצה, בעל וותק של מעל 15 שנה בקמפוס שיאים ובמכללת וינגייט-לוינסקי (מגמת טיפוח היציבה). במסגרת המילואים, יועץ בתחום הכנה גופנית של לוחמים ביחידות מובחרות

אורלי שוקרון

בוגרת תוכנית המאמנים בשיטת סאטיה.
מנחת קבוצות מדיטציה מיינפולנס ודהרמה.
מאמנת להתפתחות מנטלית בשיטת CWT הסמכה של ISSP.

אור מלכה

בוגרת קורס מדריכי ICE THERAPY
מדריכת פילאטיס, פיזיוטרפיה לשיקום ספורטאים, מדריכת ריקוד.

טל אפל

החלום שלי הוא לעזור לאנשים להרגיש טוב יותר ולחיות חיים טובים, מאושרים ובריאם יותר. אני מאמין ששיטת ווים הוף (WIM HOF METHOD) היא כלי מדהים ודרך מדהימה לעשות את זה.

אני מדריך למיינדפולנס ומדיטצייה. הם חלק משמעותי מהכלים שבהם אני משתמש בהדרכה. אני רואה בכלים האלו קשר חזק בהובלת תהליכים, מציאת איזון וחיבור אמיתי ועמוק פנימה.

בשבילי, רפואת הקרח היא לא רק דרך להעביר ידע או תוכן, אלא לקחת אדם מנקודה מסויימת ולעבור איתו יחד איזושהי דרך, כאשר הוא זה שמכתיב אותה.

יונתן למברט

מתוגרר בירושלים בירת ישראל.

מדריך מוסמך לטבילה בקרח לפי שיטת ווים הוף המשלבת נשימות וטבילה במי קרח. מעביר סדנאות ברחבי הארץ למגוון רחב של קהלים בגילאים ורקעים שונים.
מדריך ומטפל באומנות לחימה בסגנונות קונג פו וטאי צ'י.

יפתח שביט

בן 38 אבא ל 3
חוקר נשימה ותודעה, מתעסק בנושאים מגוונים-
פרמדיק, צולל חופשי, סקיפר, צלם, איתור חילוץ והצלה במצבי קיצון נפשיים וסביבתיים. קצין במילואים ביחידה מיוחדת, מתעניין ומעמיק בפיזיולוגיה מאחורי שיטת ווים הוף כמו כן גם בצד המנטלי.

אופיר סרוסי

מדריך שיטת וים הוף מוסמך, מאמין במקצועיות, והעברת חויה יוצאת דופן בסדנאות שלי, בתמיכת ממצאים מדעיים עדכניים ביותר על היתרונות של הנשימה וטבילה במי קרח. מפיק סיפוק גדול להעצים אנשים ולהעניק להם כלים משמעותיים להתמודדות עם לחץ וחרדה.

פרנסיס קרוצו'ק

מדריך של שיטת וים הוף ונשימה מודעת. חוקר את עולם הנשימה והיוגה מעל 10 שנים.

 הביא את התחום של החשיפה לקור לציבור הרחב בישראל וב- 6 שנים האחרונות לימד אלפי אנשים את שיטת וים הוף.

מאמין שהמפתח למערכת העצבית היא מערכת הנשימה שלנו.  יש לנו את הכלים להשפיע באופן מודע עליהם.

מרצה ומביא ידע עתיק בזווית מדעית, מרעננת ונגישה לקהל הרחב

דביר רוזן

בעשורים האחרונים חוקר תנועה, נשימה, תודעה, אנרגיית חיים וחשיפה לקור. מנכ"ל ומייסד שיטת ICE THERAPY המשלבת מגוון כלים שהוכחו כיעילים לשיפור המצב הנפשי והפיזי, המביאים לבניית חוסן בריאותי והתמודדות טובה יותר עם מצבי לחץ על כל סוגיו. בוגר קורס מדריכי וים הוף בינלאומי בפולין. ממובילי פרוייקט "קור רוח" לזכרו של עילי ברעם, למען לוחמי צה"ל, מפונים וניצולי ה 7.10. מתמחה בלהעביר מטופלים תהליך מעצים, מרפא ושיפור המצב המנטלי לאורך זמן.

מפיק אירועים ופסטיבלים, יוצר סדנאות מקוריות בעולמות הרוח. מראשוני רקדני הברייקינג בישראל, כוריאוגרף,  יו"ר וועדת הברייקינג ושופט בינלאומי לברייקינג כענף ספורט אולימפי.

"אני מאמין ששיטת ICE THERAPY היא מהפכת הבריאות של הדור החדש, ואני רואה בפעילות שלנו שליחות גדולה שמייטיבה עם כלל האוכלוסייה. בכל פעם מחדש, אני נוכח כי ביכולתנו להפעיל את מנגנוני הריפוי הפנימיים באמצעות כלים יעילים ופשוטים."

הצהרת נגישות

הנגשת אתר לאנשים עם מוגבלויות

אנו מייחסים חשיבות עליונה להתאמת אתר האינטרנט שלנו לגולשים עם מוגבלות פיזית, קוגניטיבית וחושית, מתוך השקפה לפיה יש לאפשר לכל בני האדם הזדמנות שווה ונגישות.
אנו משקיעים משאבים רבים בהנגשה של האתר, על מנת לאפשר למרבית האוכלוסייה לגלוש לשירות ולמידע בו בנוחות וליהנות מהשירותים ומהתכנים המתפרסמים בו.

תהליך ההנגשה כולל בין השאר שיפור בנושאים הבאים:

▪ ניווט פשוט וברור בתוך ובין דפי האתר גם בעזרת המקלדת בלבד
▪ אפשרות לשינוי גודל הגופן בכל דפי האתר עד 200% והמשך ניווט ללא קושי
▪ תצוגה ברורה של רכיבי האתר
▪ התאמה לדפדפנים שונים
▪ התאמה לעבודה ברזולוציות שונות
▪ אפשרות להצגת עמודים בצבעים הנגישים לכבדי ראייה ועיוורי צבעים כלומר טקסט כהה על רקע בהיר במידת הצורך
▪ הנגשת טפסי האתר על מנת לאפשר שימוש קל ופשוט לבעלי מוגבלויות
▪ מנגנון לעקיפת התפריט הראשי
▪ הוספת טקסטים חלופיים לתמונות

סוג הנגישות באתר האינטרנט שלנו:

האתר מונגש ע”פ הנחיות הנגישות בתקן הישראלי 5568 ונעזר בהנחיות הנגישות באתרים הבנויים בפלטפורמת wordpress.
האתר מונגש לרמה AA של הארגון הבינלאומי העוסק בתקינה ברשת.
Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) 2.0

נציין כי למרות מאמצנו להנגיש את כל דפי באתר, ייתכן ויתגלו חלקים ספציפיים באתר שאינם נגישים.
אנו ממשיכים במאמצים לשפר את נגישות האתר כחלק ממחויבותנו ורצוננו לאפשר בו שימוש עבור כלל האוכלוסייה כולל אנשים עם מוגבלויות.

נשמח לעמוד לשירותך בכל בקשה לקבלת מידע או הצעות לשיפור.
לפניות בנושא נגישות ניתן לפנות לדביר רוזן :
מייל – dvir@s-a-p.co.il
טלפון – 054-487-9976

לעי לחי לחי לחי לחי לחי לחי לח ילחי לחע ליע חיע חי עלעי לחי לחי לחי לחי לחי לחי לח ילחי לחע ליע חיע חי עלעי לחי לחי לחי לחי לחי לחי לח ילחי לחע ליע חיע חי עלעי לחי לחי לחי לחי לחי לחי לח ילחי לחע ליע חיע חי עלעי לחי לחי לחי לחי לחי לחי לח ילחי לחע ליע חיע חי עלעי לחי לחי לחי לחי לחי לחי לח ילחי לחע ליע חיע חי עלעי לחי לחי לחי לחי לחי לחי לח ילחי לחע ליע חיע חי עלעי לחי לחי לחי לחי לחי לחי לח ילחי לחע ליע חיע חי עלעי לחי לחי לחי לחי לחי לחי לח ילחי לחע ליע חיע חי עלעי לחי לחי לחי לחי לחי לחי לח ילחי לחע ליע חיע חי עלעי לחי לחי לחי לחי לחי לחי לח ילחי לחע ליע חיע חי עלעי לחי לחי לחי לחי לחי לחי לח ילחי 

לחע ליע חיע חי עלעי לחי לחי לחי לחי לחי לחי לח ילחי לחע ליע חיע חי עלעי לחי לחי לחי לחי לחי לחי לח ילחי לחע ליע חיע חי עלעי לחי לחי לחי לחי לחי לחי לח ילחי לחע ליע חיע חי עלעי לחי לחי לחי לחי לחי לחי לח ילחי לחע ליע חיע חי עלעי לחי לחי לחי לחי לחי לחי לח ילחי לחע ליע חיע חי ע

דילוג לתוכן